Seidler - Pirtea, ceartă aprinsă: Mulţumim pentru cele 50 de miliarde aruncate în aer!/ Mulţumim pentru cei 480 de milioane dați din Fondul de Rezervă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Cristian Seidler / Marilen Pirtea
Sursa foto: Facebook Cristian Seidler / Marilen Pirtea
Cristian Seidler (USR) și Marilen Pirtea (PNL) au avut un schimb de replici aprins în direct. 

Întregul schimb de replici a avut loc în emisiunea Decisiv, de la Antena 3, și a pornit de la faptul că Florin Cîțu a indicat în mod direct conducerea Ministerului Sănătăţii în mandatele USR, spunând că nu a asigurat nici medicația necesară pentru bolnavii COVID, nici tratamentul necesar, nici ventilatoare.

Cristian Seidler: Am vorbit cu Ioana Mihăilă şi, referitor la ventilatoare, acelea au plecat de la Ministerul Sănătăţii către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi ei urmau să le împartă spitalelor. M-am săturat de manipulările astea. Domnul Cîțu să îşi vadă de treabă, de campania de vaccinare.

Marilen Pirtea: În final, se ajunge la concluzia că USR, legat de Ministerul Sănătăţii cu doi miniştri consecutivi, nu are nicio treabă şi sunt imaculați şi nu au nicio responsabilitate în tot acest proces.

Cristian Seidler: Dacă au fost trimise ventilatoarele, atunci nu este vina ministrului...

Iar schimbul de replici a fost reluat ulterior.

Marilen Pirtea: Cât timp am avut un guvern în funcţie cu puteri depline, au fost nuanţate discuţiile. De acum, avem aşteptări foarte mari de la un guvern care are mâinile amputate pe diverse proceduri.

Cristian Seidler: Nu le are în continuare amputate pentru că nu de OUG este nevoie aici, singurul lucru pe care nu îl poate face guvernul ăsta

Marilen Pirtea:Domnule Seidler, cât au fost miniştrii Sănătăţii de la USR, aţi putut să faceţi. Acum, daţi lecţii cum trebuie făcut.

Cristian Seidler: Spuneam doar că acest guvern nu va da OUG. Poate da hotărâri de guvern.

Marilen Pirtea: Oare, domnul Voiculescu, în afară de a mere cu baza de date din Ministerul Sănătății, când a plecat, cu toate CNP-urile, a avut altă preocupare?

Cristian Seidler: Dacă preluaţi minciunile PSD-ului şi le multiplicați....

Marilen Pirtea: Acum, când stăm pe margine, dăm lecţii. Mulţumim, ne descurcăm. Am văzut responsabilitatea USR-ului. 

Cristian Seidler: Spuneam doar că, tehnic, un guvern demis nu poate iniţia proiecte de lege şi nu poate iniţia ordonanţe de urgenţă, dar hotărâri de guvern, ca de exemplu să mute nişte ventilatoare de colo-colo, unde este nevoie, asta poate să facă. Să invoci faptul că nu ai un guvern plin pentru incapacitatea de a face ceva ce poţi să faci este o fugă de responsabilitate. Asta mă deranjează. Atunci când PSD mințea şi manipula, eram împreună şi spuneam "astea sunt minciuni şi manipulări". Acum, dacă le practică oricine de la PNL, să ştiţi că mie îmi miros la fel şi le spun la fel de direct.

Marilen Pirtea: Acele ventilatoare, dacă există, sunt sigur că nu sunt de două zile, de o săptămână. Sunt acolo şi din perioada doamnei Mihăilă. Sunt convins că ştie sau nu de ele. Nu este vorba de a da acte normative. Mulțumim frumos pentru sfaturi.

Cristian Seidler: Mulţumim pentru cele 50 de miliarde aruncate în aer!

Marilen Pirtea: Mulţumim pentru cei 480 de milioane daţi acum din Fondul de Rezervă pentru sistemul sanitar, pentru medicamente şi pentru celelalte lucruri. Când a fost vorba despre programul Anghel Saligny, v-aţi pus invers pentru că nu aţi avut primari.....

Cristian Seidler: Nu, deloc. Este o minciună pe care o rostogoliţi în mod repetat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel