Seidler a intervenit peste un primar PSD: ”BA, PARDON!”. Replica despre PENSIE care l-a amuțit
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Seidler, foto FB.
Seidler, foto FB.
Eliminarea pensiilor speciale a fost amânată pentru luna februarie 2020. Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, a intervenit la Digi24, pe acest subiect. El a spus că, la nivel european, se practică această pensie la nivel de primar și viceprimar și-n alte țări. A abordat și subiectul interzicerii cumulului pensiei cu salariul, moment în care s-a contrat cu Seidler de la USR. 

”Din punctul meu de vedere, cred că sunt cel mai tânăr primar la nivelul municipiilor mari. Nu mă gândesc la pensie, în contextul în care, în cazul meu, ar putea veni peste 30 de ani cel puțin. Prin urmare, eu nu mă agăț de această pensie specială. Într-adevăr, poate reprezența o formă de gratitudine din partea comunității locale pentru toate serviciile aduse de un primar, dar poate fi o decizie de consiliu local. Cât despre celelalte pensii, dacă excludem polițiștii, militari, magistrații, nu rămâne mare lucru care să poată fi exceptat, în afară de parlamentari, primari. Eu n-am să mă opun niciodată, nu e un drept pe care l-am câștigat și de care să mă fi bucurat.” a spus Ionuț Pucheanu, la Digi24. 

A intervenit Seidler: Ba, pardon

Despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul, primarul Pucheanu a afirmat: ”Aici mi se pare o îngrădire la drepturile de muncă și, la ce probleme avem noi cu forța de muncă, în momentul de față...”. După ce jurnalista care modera emisiunea i-a spus că acei oameni pot munci la privat, primarul a întrebat: ”Bun, și dacă e nevoie cu specializarea respectivă la stat?”.

”Nu ieși la pensie” i-a răspuns moderatoarea. ”Atunci de ce se pensionează?” s-a auzit Seidler, de la USR. ”Și dacă omul optează să iasă la pensie, pentru că e dreptul lui, acum ce facem? Dacă a optat nu înseamnă că nu este valid de muncă în continuare” a spus Pucheanu. ”Ba, pardon, te pensionezi atunci când consideri că nu mai ești valid de muncă în continuare” a intervenit deputatul USR Cristian Seidler.

”Credeți-mă pe cuvânt, vă pot contrazice, faceți referire la o pensie de invaliditate. Vorbim de a ajunge la o anumită vârstă, la o anumită formă de contributivitate care să-ți poată asigura ieșirea la pensie. Asta nu înseamnă că nu mai ești valid de muncă. Drept urmare, eu cred că e o îngrădire la dreptul de muncă, avem nevoie de specialiști indiferent de muncă” a conchis primarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel