Șeful Wagner îl avertizează pe Șoigu asupra unui contraatac iminent al Ucrainei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, îl avertizează pe Șoigu față de contraofensiva pe care o pregătește Ucraina.

Șeful grupului de mercenari rus Wagner l-a avertizat pe ministrul Apărării, Serghei Şoigu, că armata ucraineană plănuieşte o ofensivă iminentă, conform Al Jazeera.

Evgheni Prigojin a declarat că „atacul la scară largă” a fost planificat pentru sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie într-o scrisoare publicată luni de serviciul său de presă.

„Vă cer să luați toate măsurile necesare pentru a preveni separarea companiei militare private Wagner de principalele forțe ale armatei ruse, ceea ce va duce la consecințe negative pentru operațiunea militară specială”, a spus Prigojin, folosind termenul folosit de Moscova pentru invadarea Ucrainei.

A fost pentru prima dată când Prigojin a publicat o astfel de corespondență cu ministrul apărării, pe care l-a criticat în mod frecvent pentru desfășurarea războiului.

El a spus că forțele Wagner controlează în prezent 70% din orașul ucrainean Bahmut, pe care încearcă să-l captureze încă din vara trecută, în cea mai lungă și sângeroasă bătălie a războiului.

În comentarii separate publicate de un canal de știri regional pe Telegram, Prigojin a spus că există o „probabilitate mare” ca orașul Belgorod, din sudul Rusiei, să fie una dintre țintele viitoarei contraofensive ucrainene.

El nu a oferit nicio dovadă care să susțină afirmația sa că Ucraina ar putea lansa un atac la scară largă asupra unui oraș rusesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel