Data publicării:

Șeful Statului Major al Apărării, întâlnire cu "generalul de fier" al Ucrainei. Bogdan Chirieac crede "că se vor înțelege mai bine decât cu Podoliak"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Generalul Daniel Petrescu. Sursa: Agerpres
Generalul Daniel Petrescu. Sursa: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat întâlnirea dintre șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, şi omologul său ucrainean, Valerii Zalujnîi. 

Șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, a vorbit cu omologul ucrainean despre atacurile Rusiei la granița României. Este vorba despre generalul Valerii Zalujnîi. Cei doi au discutat despre situația generată de intensificarea atacurilor Federației Ruse asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei. O discuție importantă cu omul a cărui popularitate este comparabilă cu cea a președintelui Zelenski.

Șeful Apărării din Ucraina este considerat un erou în țara lui și nu numai. Inamicul numărul 1 al Rusiei este Volodimir Zelenski, însă dacă există un ucrainean pe care Moscova ar dori să îl elimine acesta este Valeri Zalujnîi, relatează Antena 3 CNN. Politico l-a numit pe Zalujnîi "general de fier" și a spus că este cu siguranță un erou, dar nu o vedetă, deoarece a evitat în mare măsură spectacolul unui comandant celebru și a făcut doar ceea ce trebuia pentru a apăra Ucraina de invadatorii ruși, mai relatează sursa citată.

Soldații ar avea încredere absolută în Zalujnîi și îl pot contacta adesea direct prin intermediul rețelelor sociale. Este comandant șef din anul 2021, este omul din fruntea trupelor ucrainene și nicidecum generalul care să stea într-un birou sau într-un buncăr. El a luptat în Donbas și a fost rănit în Herson, două dintre orașele unde s-au dus luptele cele mai grele.

Bogdan Chirieac: Zalujnîi, un general foarte apreciat de colegii săi comandanți NATO

Despre discuția pe care generalul Daniel Petrescu a avut-o cu Valeri Zalujnîi, a vorbit la Antena 3 CNN și analistul politic Bogdan Chirieac.

"Cred că este o discuție foarte utilă. Și generalul Petrescu este educat tot în Occident, la academii militare prestigioase din Statele Unite al Americii, din Marea Britanie. Faptul că Zalujnîi nu a servit în armata sovietică este un fapt pozitiv, deci eu cred că se vor înțelege mai bine decât cu domnul Podoliak care ne acuză de tăcerea mieilor și de lipsă de coloană vertebrală, apropo de resturile dronei care ar fi căzut în Delta Dunării.

Deci mă aștept ca fiind generali, oameni pragmatici, profesioniști, să discute lucrurile concrete, lucruri care pot fi în favoarea celor două țări și în general, în favoarea cauzei, cauza fiind respingerea Rusiei în acest oribil război de agresiune (...) Presa internațională specula la un moment dat că între cei doi există anumite dispute, între Zelenski și Zalujnîi, poate și în legătură cu popularitatea, cu încrederea cetățenilor, dar Zalujnîi e un general așa cum trebuie, care este foarte apreciat de colegii săi comandanți NATO, în toate marile state ale Alianței.", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel