Șeful Secției 4 Poliție Timișoara și-a depus demisia
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Șeful Secției 4 Poliție Timișoara și-a depus demisa din funcția de conducere și va îndeplini o funcție de execuție în cadrul IPJ Timiș. 

Comisarul șef Alin Ilie Popa s-a aflat în centrul unui scandal după ce într-un mesaj transmis subalternilor pe WhatsApp un mesaj de amenințare. Mesajul care s-a viralizat prin intermediul sindicatului Europol a ajuns și la urechile șefilor din MAI și IGPR, care, conform unor surse i-au cerut demisia din funcție. Nu același lucru se poate spune despre scandalul care mocnește în Poliția Capitalei și față de care mai marii din MAI nu fac nimic.

Un șef din IPJ Timiș își tratează subalternii similar cu modul în care erau tratați deținuții politic pe vremea...

Publicată de Sindicatul Europol pe Vineri, 15 ianuarie 2021

"Să nu credeți însă că această decizie vine ca urmare a regretului față de comportamentul manifestat, pentru că pentru el este ceva normal să existe un astfel de limbaj între șef-subaltern. Este de fapt supărat că au ajuns în public aceste capturi și că există o presiune din partea societății, acesta considerăm că este adevăratul motiv. Totuși, această decizie personală de a renunța la funcție nu elimină obligația cercetării pe care Corpul de Control al Ministrului trebuie să o efectueze ca urmare a sesizărilor pe care Sindicatul EUROPOL le-a transmis, pentru ca individul să răspundă disciplinar și contravențional pentru faptele sale. Mai mult, pentru cei care încă nu știu, faptele sale reprezintă și contravenție și trebuie sancționate cu amendă între 10.000 lei și 15.000 lei conform 26 alin (11) din Oug 137/2000 Constituie contravenţie hărţuirea morală la locul de muncă (conduită ostilă sau nedorită, comentarii verbale, acţiuni sau gesturi) săvârşită de către un angajat, prin lezarea drepturilor sau demnităţii unui alt angajat, şi se pedepseşte cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei”, se arată în postarea sindicatului Europol.

Șeful Secției 4 Poliție Timișoara și-a depus demisa din funcția de conducere și va îndeplini o funcție de execuție în...

Publicată de Sindicatul Europol pe Sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel