Şeful Romgaz, demis pentru că nu a devenit membru PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dumitru_chisalita_71734000
dumitru_chisalita_71734000

Dumitru Chisăliţă, directorul general al Romgaz,  a fost demis din funcţie, marţi, prin ordin ministerial, în chiar ultima zi de mandat a fostului ministru al Economiei, Ion Ariton, pentru că nu a vrut să se înregimenteze politic.

Înlocuitorul este Costel Totan, până acum şeful sucursalei Mediaş a companiei. Potrivit unor surse din piaţă, Chisăliţă a fost dat dat jos pentru că a refuzat să se înregimenteze politic. „E regulă acolo. Nu eşti în partid, nu prinzi funcţie. N-a fost niciun director general care să nu fie numit politic”, au precizat sursele care au spus despre Totan că este membru PDL.

Potrivit Ordonanţei de Guvern 100/2011, demiterea este ilegală întrucât ministerul Economiei, deşi proprietar al Romgaz, nu poate interveni direct în conducerea administrativă a companiei, singura autoritate cu putere de decizie în acest sens fiind Adunarea Generală a Acţionarilor. „Autoritatea publică tutelară şi Ministerul Finanţelor Publice nu pot interveni în activitatea de administrare şi conducere a întreprinderii publice”, arată Articolul 4 al textului de lege, scrie RTV.

AGA Romgaz s-a întrunit totuşi joi, votând demiterea lui Chisăliţă şi înlocuirea lui cu Totan. Chisăliţă este director la Romgaz din 25 ianuarie odată cu demisia lui Marcel Piteiu, anchetat de DNA în dosarul InterAgro de subminare a economiei naţionale. Anterior, Chisăliţă era director comercializare gaze, funcţie pe care se va şi întoarce în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel