Șeful Poștei Române, acuzat că a semnat un acord 'periculos' cu China. A fost chemat la raport de ministrul Bogdan Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Valentin Ștefan, director general al Poștei Române, va trebui să prezinte un raport ministrului Digitalizării, Bogdan Ivan, în urma unei vizite 'controversate' pe care a făcut-o în China.

Șeful Poștei s-a deplasat zilele trecute în China și a semnat un acord care ar fi considerat periculos pentru România cu poșta din China, conform Libertatea.

Valentin Ștefan a recunoscut, pentru sursa citată, faptul că trebuie să prezinte un raport, însă a zis faptul că nu poate oferi detalii pentru că este vorba de date comerciale, sensibile din punct de vedere economic.

'Ministrul vrea lămuriri pentru că directorul nu a informat despre această delegație în care s-a semnat un protocol de colaborare cu poșta chineză fară să se știe ce anume au semnat', mai spun sursele. 'Se poate pune problema că această deplasare ar putea fi o breșă de securitate, această deplasare fiind făcută fără avizul instituțiilor statului român', completează persoane care au sesizat situația, conform sursei citate.

Directorul Poștei neagă acuzațiile, spunând faptul că în China s-a întâlnit cu ambasadorul României la Beijing. Totodată, Valentin Ștefan zice că bazele de date ale Poștei Române nu vor fi interconectate cu cele ale poștei din China, menționând că nu există riscuri de securitate.

Recent, ministrul Bogdan Ivan l-a criticat pe șeful Poștei, spunând că nu l-a putut contacta atunci când a vrut detalii cu privire la greva angajaților.


Citește și - Grevă în Poșta Română. Până când e ”convins” directorul că vor fi distribuite pensiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel