Șeful Poliției Române merge la Arad, după uciderea afaceristului Ioan Crișan. Va coordona ancheta
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 08 iun 2021, 09:20
WhatsApp
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3
Matei Benone, șeful Poliției Române, merge astăzi la Arad, după ce mașina pe care o conducea omul de afaceri Ioan Crișan a fost aruncată în aer.

Matei Benone, șeful Poliției Române, va coordona ancheta asasinatului. Toate imaginile de pe camerele de supraveghere de la agenţii economici din oraş au fost ridicate de poliţişti. Anchetatorii cred ca Ioan Crişan a fost monitorizat cel puţin două săptămâni înainte să fie ucis.

Șeful Poliţie deja a plecat din Bucureşti, este în drum spre Arad. Va coordona această anchetă împreună cu ceilalţi şefi din Poliţie. În anchetă se implică mai multe echipe venite din Bucureşti, inclusiv adjunctul Direcţiei de Investigaţii Criminale. De asemenea, este şi adjunctul Poliţiei Române. Sunt foarte multe echipaje de la Bucureşti. Matei Benone va coordona strict aceste efective pentru că de ancheta propriu-zisă se va ocupa procurorul Parchetului General.

Şeful Poliţiei Române este fostul şef al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, unul dintre cele mai importante servicii din Poliţia Română, care se ocupă exact cu informaţii. Aşadar, există posibilitatea ca experienţa sa să ajute la această ancheta.

Sunt făcute audieri, în continuare, la Arad. Au fost ridicate toate camerele de supraveghere. Deocamdată, sunt mai multe piste pe care merg anchetatorii. Din toate ipotezele, este clar că a fost un asasinat la comandă. Sunt aşteptate foarte multe rezultate ale unor expertize, inclusiv legat de modul în care a murit Ioan Crişan. Exista un cerc de suspecţi în acest caz. 

Potrivit surselor, bomba ar fi fost amplasată după ce Ioan Crişan a venit la cafenea, în acea dimineaţă, atacatorul profitând de faptul că în zona unde era parcată maşina nu ar fi fost camere de luat vederi. Anchetatorii ar fi găsit cartele de telefon, dar şi alte obiecte aruncate de atacator, după amplasarea bombei. 

"Este o anchetă care face paşi rapizi, dar se mai aşteaptă până la rezultatele expertizelor. Potrivit unor informaţii pe surse, ar fi cinci persoane implicate. Bomba ar fi fost amplasată după ce Ioan Crişan a venit cu maşina de la service şi a fost pusă chiar aici, în faţa blocului, pentru că atacatorul a ştiut că nu funcţionează camerele de supraveghere în zonă. Atacatorul s-a plimbat prin zonă, iar toate persoanele care au venit prin zonă au fost identificate. Se analizează atentate similare din alte ţări, iar o probă ADN a fost trimisă la EUROPOL şi INTERPOL pentru a fi verificată, pentru că este diferit de cel al afaceristului", indică Antena 3, care citează surse din anchetă. 

"Singura persoană care a condus autoturismul lui Ioan Crişan a fost amanta sa, de puţine ori. Ioan Crişan nu obişnuia să dea maşina nimănui. Cheia de rezervă a fost găsită la firma sa. Acum ceva timp, i-a lăsat fiicei sale documente, inclusiv acte de la firmă. Nu s-a mai întâmplat asta înainte.  În cercul de suspecţi sunt şi câţiva prieteni, iar atacatorul s-ar fi infitrat printre aceştia. S-au ridicat camerele de supraveghere, s-au terminat percheziţiile. Nu stă în picioare ipoteza potrivit căreia s-ar fi greşit ţinta", mai explică sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?