Șeful PlayStation pleacă de la vârful companiei, după ce a lansat cu succes PS5
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Jim Ryan nu va mai fi șeful Sony Interactive Entertainment (SIE).

După aproape 30 de ani în cadrul companiei, șeful PlayStation Jim Ryan va renunța la funcție în martie 2024, conform BBC. Acesta devenit director executiv al Sony Interactive Entertainment (SIE) în februarie 2019, după ce s-a alăturat Sony cu câteva luni înainte de lansarea PlayStation în 1994. Plecarea sa este o surpriză după succesul recent al PS5, pe care l-a coordonat de la lansarea sa în 2020.

Ryan a spus că a decis să plece din cauza problemelor pe care le avea trăind în Europa și lucrând în America de Nord. “Mi-a plăcut oportunitatea de a avea un loc de muncă pe care îl iubesc într-o companie foarte specială, lucrând cu oameni grozavi și parteneri incredibili”, a spus el într-un comunicat.

PlayStation, parte din viața sa

“Voi pleca având privilegiul de a lucra la produse care au atins milioane de vieți din întreaga lume; PlayStation va fi întotdeauna parte din viața mea și mă simt mai optimist ca niciodată în privința viitorului SIE.” Directorul de operare al Sony, Hiroki Totoki, îl va înlocui pe domnul Ryan ca director executiv interimar după plecarea acestuia.

‘Lider inspirațional’ PS5 a avut inițial câteva probleme de aprovizionare la lansare, care au dus la scalperi care au cumpărat consolele și le-au vândut la dublu preț.

Dar aceste probleme au fost rezolvate între timp, iar Sony a reușit să vândă 40 de milioane de console la nivel mondial.

PS5, pe cale să devină cea mai de succes consolă a companiei

“Jim Ryan a fost un lider inspirațional pe tot parcursul perioadei sale cu noi, dar niciodată mai mult decât supraveghind lansarea PlayStation 5 în mijlocul pandemiei globale Covid”, a spus directorul executiv al Sony, Kenichiro Yoshida.

“Această realizare extraordinară făcută de întreaga echipă SIE a fost construită constant și PlayStation 5 este pe cale să devină cea mai de succes consolă SIE până acum.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel