Șeful Pfizer are COVID-19, deși fusese vaccinat de 4 ori. Ce tratament primește
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Șeful Pfizer are COVID-19, deși fusese vaccinat de 4 ori. Ce tratament primește
Șeful Pfizer are COVID-19, deși fusese vaccinat de 4 ori. Ce tratament primește
Șeful Pfizer, Albert Bourla,  are COVID-19.

CEO-ului Pfizer, Albert Bourla, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, deși a fost vaccinat de patru ori până acum. Acesta are o formă ușoară a bolii, se află în izolare și primește acum un tratament cu PAXLOVID, niște comprimate create de Pfizer.

"Aș dori să informez publicul că am fost testat pozitiv pentru COVID-19. Sunt recunoscător că am primit patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech și mă simt bine în timp ce mă confrunt cu simptome foarte ușoare. Am început un curs de PAXLOVID, mă izolez în loc și respect toate măsurile de precauție de sănătate publică.

Am ajuns atât de departe în ultimii doi ani în eforturile noastre de a lupta împotriva acestei boli, încât sunt încrezător că voi avea o recuperare rapidă. Sunt incredibil de recunoscător pentru eforturile neobosite ale colegilor mei Pfizer care au lucrat pentru a face vaccinurile și tratamentele disponibile pentru mine și pentru oamenii din întreaga lume.", a declarat Albert Bourla potrivit pfizer.com.

Ce este PAXLOVID

PAXLOVID este un inhibitor principal al proteazei SARS-CoV-2. A fost dezvoltat pentru a fi administrat pe cale orală, astfel încât să poată fi prescris devreme după infecție, ajutând pacienții să evite potențialele forme severe ale bolii, care pot duce la spitalizare și chiar deces. Nirmatrelvir, care își are originea în laboratoarele Pfizer, este conceput pentru a bloca activitatea Mpro, o enzimă pe care coronavirusul trebuie să o reproducă. Administrarea concomitentă cu o doză mică de ritonavir ajută la încetinirea metabolismului sau descompunerea nirmatrelvirului pentru ca acesta să rămână activ în organism pentru perioade mai lungi de timp la concentrații mai mari pentru a ajuta la combaterea virusului.

Nirmatrelvir este conceput pentru a inhiba replicarea virală într-o etapă cunoscută sub numele de proteoliză, care are loc înainte de replicarea ARN viral. În studiile preclinice, nirmatrelvirul nu a demonstrat interacțiuni mutagene ale ADN-ului. Variantele actuale de îngrijorare pot fi rezistente la tratamentele care funcționează prin legarea de proteina spike găsită pe suprafața virusului SARS-CoV-2. PAXLOVID, cu toate acestea, funcționează intracelular prin legarea de Mpro foarte conservată a virusului SARS-CoV-2 pentru a inhiba replicarea virală. Nirmatrelvir a demonstrat activitate antivirală consistentă in vitro împotriva următoarelor variante: Alfa, Beta, Delta, Gamma, Lambda, Mu și Omicron BA.1 și BA.2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel