Urmărește emisiunea live
Şeful Pentagonului: Strategia generală a lui Vladimir Putin în Ucraina este "necunoscută"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii
Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii
Strategia „generală" a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în conflictul militar cu Ucraina este „necunoscută”, a afirmat, luni, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, CNN.

Întrebat dacă Vladimir Putin recurge la utilizarea alimentelor, energiei şi imigraţiei ca forme de presiune, şeful Pentagonului a explicat că liderul de la Kremlin a folosit „o serie de pârghii încă de la început".

Președintele Vladimir Putin „a intenţionat să utilizeze forţa masivă, viteza şi puterea foarte rapid" pentru a ocupa Kievul şi a înlătura Administraţia Ucrainei, dar a eşuat, a notat Lloyd Austin.

„Am observat că armata rusă a procedat foarte lent şi fără succes pe câmpul de luptă şi ne-am aştepta ca preşedintele rus să utilizeze alte pârghii de putere sau alte instrumente de putere şi exact acest lucru îl face, dar din punctul de vedere al strategiei generale, aceasta este necunoscută", a argumentat Lloyd Austin.

Rusia a lansat mai multe rachete în regiunea Jîtomîr

Centrul de Comandă Aeriană al Ucrainei a anunțat pe Facebook că, duminică, 22 mai, rușii au tras rachete asupra unor obiective de infrastructură din regiunea Jîtomîr.

Regiunea a fost atacată din „direcția sud-est" de „rachete de croazieră cu baza navală", potrivit Centrului de Comandă Aeriană al Ucrainei. Centrul a adăugat că „patru rachete de croazieră rusești au fost distruse de unitățile de apărare aeriană".

Parlamentul Ucrainei a votat duminică extinderea legii marţiale şi a mobilizării generale cu 90 de zile, până în 23 august, după ce joi preşedintele Volodimir Zelenski a semnat un decret în această privinţă.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat joi că Rusia, care a declanşat invazia în Ucraina pe 24 februarie, încă mai caută o 'armă minune' cu care să-şi atingă obiectivele, ceea ce arată 'eşecul total al acestei operaţiuni şi teama ( Moscovei) de a-şi recunoaşte greşelile'.

Citește și: Laura Vicol: În PNRR, exista o zonă care era ruptă total de restul României. Mă sufocă revolta, dar pe de altă parte mă autocenzurez

Citește și: Boloș: România trebuie să gestioneze de 3 ori mai multe fonduri europene cu doar 30% mai mult personal

Citește și: Ciolacu lansează o nouă discuție, în timp de criză economică, energetică, sanitară. Chirieac sesizează pericolul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel