Şeful Mossad,Tamir Pardo: Conflictul cu Palestina, cea mai mare ameniţare pentru Israel
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Şeful serviciului de spionaj extern al Israelului (Mossad) a declarat în cadrul unei întâlniri private cu 30 de oameni de afaceri că principala ameninţare pentru Israel este conflictul cu Palestina şi nu programul nuclear al Iranului.

Declaraţiile luiTamir Pardo au fost relatate cotidianului liberal Haaretz de către unul dintre participanţi.

Şeful Mossadului (numit şi ramsad) a afirmat că cea mai mare ameninţare pentru Israel este conflictul cu Palestina. Unul dintre participanţi i-a cerut lui Pardo să repete ce-a spus, moment în care ramsadul a reiterat: "Da, cea mai mare ameninţare este chestiunea palestiniană".

Cineva l-a întrebat pe Pardo dacă este de părere că programul nuclear al Iranului este a doua cea mai mare ameninţare. Şeful Mossad şi-a surprins audienţa spunând că e posibil ca Iranul să producă sau să achiziţioneze o armă nucleară în viitor, "dar nu ar recomanda să te grăbeşti să obţii un paşaport".

Israelul, în prag de război

Unul dintre participanţi a notat că spusele lui Pardo sugerează că acesta nu împărtăşeşte urgenţa afişată de premierul Benjamin Netanyahu în discursurile sale cu privire la programul nuclear al Iranului. Este clar că Pardo nu consideră această problemă ca fiind una semnificativă, darămite una existenţială, potrivit surse citate.

Ramsadul a listat problemele cu care se confruntă Israelul, incluzând aici controlarea de către SIIL (Statul Islamic al Irakului şi Levantului) a unei părţi din Irak.

"Hamasul este o organizaţie de categorie uşoară în comparaţie" cu SIIL, ar mai fi spus Pardo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel