Urmărește emisiunea live
Șeful Hyundai Europa: mașinile zburătoare vor fi realitate până-n 2030
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Mașinile zburătoare vor deveni o realitate în marile orașe din lume până în 2030, susține șeful Hyundai pe Europa, Michael Cole. 

Mașinile zburătoare vor deveni o realitate în marile orașe din toată lumea până la sfârșitul acestui deceniu, conform spuselor unui producător de autovehicule. Reprezentanții producătorului mai spun că noile autovehicule vor elimina aglomerația din trafic și vor reduce emisiile. 

Hyundai a făcut investiții serioase în mobilitatea urbană aeriană. „Considerăm că este o parte a viitorului. Va dura puțin până vom reuși să punem totul pe picioare”, a spus Michael Cole, CEO al branșei europene a Hyundai. 

„Credem că până la sfârșitul decadei, sigur, mobilitatea urbană aeriană va oferi oportunități de eliberare a orașelor de aglomerație și vor ajuta cu emisiile, fie că este vorba despre transportul în oraș sau între orașe. Este parte a soluțiilor noastre de viitor, ce oferă soluții inovative, smart și mobile”, a explicat Cole. 

Hyundai a prezentat în ianuarie 2020, în Las Vegas, un concept de mașină zburătoare, dezvoltat în colaborare cu compania de transport Uber. Compania mai este implicată în dezvoltarea primului aeroport fără pistă de aterizare din Marea Britanie, unde vor opera aeronave capabile să decoleze și să aterizeze vertical. Aeroportul se va deschide în Coventry la sfârșitul anului 2021. Aeroportul urban va putea fi folosit de taxiurile aeriene și dronele autonome de livrare. 

Competiție din partea AirCar, cu motor BMW

Un prototip de mașină zburătoare a completat un zbor de 35 de minute între aeroporturile internaționale din Nitra și Bratislava, Slovacia. Hibridul mașină-aeronavă denumit AirCar este echipat cu un motor de BMW care funcționează cu combustibil normal. Creatorul său, prof. Stefan Klein, spune că mașina avion poate zbura cam 1.000 km, la o înălțime de 2.500 m. Ca perioadă de timp petrecută în aer, AirCar înregistrează 40 de ore.

Mașina se transformă în aeronavă în doar două minute și 15 secunde. Îngustele aripi ale aparatului de zbor se pot plia pe marginile mașinii. Odată ce a aterizat în capitala Bratislava, prof. Klein a folosit mașina să iasă de pe pista de decolare și să meargă în oraș. Experiența din dimineața de luni a fost descrisă de el drept „normală” și „foarte plăcută”. În aer, vehiculul a călătorit cu 170 km/h și poate căra două persoane cu o greutate combinată de până la 200 kilograme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel