Șeful Grupului Wagner revendică capturarea de către mercenarii săi a unei localități din apropiere de Bahmut
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 25 feb 2023, 20:36
WhatsApp
Șeful Grupului Wagner revendică capturarea de către mercenarii săi a unei localități din apropiere de Bahmut / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Șeful Grupului Wagner revendică capturarea de către mercenarii săi a unei localități din apropiere de Bahmut / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Evghenii Prigojin, șeful Grupului Wagner revendică capturarea de către mercenarii săi a unei localități din apropiere de Bahmut.

Evgheni Prigojin, șeful Grupului Wagner, numit și armata privată a lui Vladimir Putin, a revendicat sâmbătă capturarea de către combatanţii săi a încă unui sat din apropiere de Bahmut, oraş ucrainean pe care trupele ruse încearcă să-l cucerească din vară, relatează Agerpres, citând AFP şi Reuters.

"Pe 25 februarie, la ora 19:00, unităţile de asalt ale companiei militare private Wagner au obţinut controlul complet al localităţii Iagidne, la nord de Bahmut", afirmă Prigojin într-un mesaj video, postând pe Telegram şi o fotografie cu combatanţi Wagner în faţa panoului rutier cu numele acestui sat. El anunţase cu o zi în urmă şi capturarea localităţii Berkgovka, un alt sat din apropiere de Bahmut.

Localitatea respectivă, la doar doi kilometri de centrul BahmutuluiInformaţiile date de şeful Wagner despre ultima localitate cucerită nu sunt deocamdată confirmate de alte surse, dar dacă se adevereşte ocuparea satului Iagidne aceasta ar însemna că trupele ruse au câştigat noi poziţii, respectivul sat fiind la doar doi kilometri de centrul Bahmutului, un oraş cu o importanţă strategică asupra căreia opiniile diferă, dar care a devenit atât pentru armata rusă cât şi pentru cea ucraineană un simbol al luptei lor pentru controlul regiunii Donbas din estul Ucrainei.

Trupele ruse încearcă să încercuiască oraşul şi au reuşit să taie mai multe rute de aprovizionare ale trupelor ucrainene. Acestea din urmă, susţine unitatea Wagner, au detonat barajul Pivnivtcinîi de la vest de Bahmut, informaţie de asemenea neconfirmată de alte surse.

O eventuală cucerire a oraşului Bahmut, scena unora dintre cele mai sângeroase lupte de când a început în urmă cu un an campania militară rusă contra Ucrainei, le-ar deschide trupelor ruse drumul către oraşele Sloviansk şi Kramatorsk, principalele redute ale armatei ucrainene în Donbas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?