Şeful Dumei de Stat a Rusiei a numărat toate sancțiunile impuse de Occident din 2014 până acum. Cifra la care a ajuns
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Şeful Dumei de Stat a Rusiei a numărat toate sancțiunile impuse de Occident din 2014 până acum. Cifra la care a ajuns / Foto: Pixabay, de Renate Köppel
Şeful Dumei de Stat a Rusiei a numărat toate sancțiunile impuse de Occident din 2014 până acum. Cifra la care a ajuns / Foto: Pixabay, de Renate Köppel
Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin,  a numărat toate sancțiunile Occidentului, impuse din 2014 până acum.

Șeful de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin,  susține că a numărat toate sancțiunile impuse Occident Moscovei din 2014 până acum. Acesta spune că Rusiei i-au fost impuse în total 10.128 de sancțiuni, scrie Interfax.

„Înainte de începerea operațiunii militare speciale din Ucraina – 2.754 de sancțiuni, după – 7.374”, a scris Volodin pe contul său de Telegram

Viaceslav Volodin a subliniat că numărul total de sancțiuni impuse Rusiei este mai mare „decât împotriva oricărui alt stat din întreaga istorie a existenței lor”.

„Tot ceea ce nu ne omoară ne face mai puternici”, a mai susținut președintele Dumei de Stat a Rusiei.

Anterior, s-a raportat că administrația SUA este deschisă introducerii de noi sancțiuni împotriva Federației Ruse. Șefii țărilor G7 vor discuta despre potențiale noi sancțiuni împotriva Federației Ruse în timpul unei videoconferințe pe 8 mai. Reamintim că Rusia a a fost lovită de primele sancțiuni dure ale Occidentului în 2014, atunci când Putin a anexat Crimeea. Ultimele sancțiuni, din 2022, au legătură cu faptul că Rusia a invadat Ucraina la data de 24 februarie războiul fiind încă în plină desfășurare.

Comisia Europeană anunță oficial renunțarea la petrolul rusesc. Ursula von der Leyen: „Să fim clari, nu va fi ușor”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, avertizează că interzicerea petrolului nu va fi ușoară pentru Europa. Înalții oficiali ai UE au vizat industria petrolieră profitabilă a Rusiei, precum și cea mai mare bancă a acesteia și mai multe instituții de presă, în cadrul celei de a șasea runde de sancțiuni impuse Kremlinului, de la începutul invaziei din Ucraina.

Importurile de țiței rusești vor înceta în termen de șase luni și cele de produse rafinate până la sfârșitul anului, conform planului prezentat de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Sberbank, care reprezintă aproximativ 37% din întregul sector bancar rusesc (cea mai mare bancă a Rusiei), va fi exclusă din sistemul internațional de plăți SWIFT, a declarat von der Leyen Parlamentului European. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel