Șeful diplomației de la Budapesta îi invită pe turiştii ruşi să vină în Ungaria cu vize Schengen
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a emis un avertisment puternic cu privire la posibila trimitere de trupe NATO în Ucraina, catalogând această acțiune ca fiind „cu adevărat periculoasă” și susceptibilă de a crește riscul unui conflict global.

Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat agenției de presă ruse TASS, evidențiind încă o dată poziția Ungariei în ceea ce privește situația din Ucraina.

„Riscul terifiant al unui al treilea război mondial se apropie”, a declarat Szijjártó, subliniind importanța abținerii de la acțiuni care ar putea intensifica tensiunile și riscul de conflict la nivel global. Acest mesaj vine în contextul în care mai multe voci internaționale, printre care și președintele francez Emmanuel Macron, au făcut referire la posibilitatea trimiterii de trupe NATO în Ucraina, declarații care au fost privite cu îngrijorare de către oficialii maghiari.

Relația strânsă a Ungariei cu Rusia a fost evidentă și în declarațiile ministrului de externe, care a subliniat importanța dialogului și a cooperării între Budapesta și Moscova. În special, construcția centralei nucleare de la Paks, proiect la care Rusia contribuie, a fost menționată ca un exemplu al colaborării strânse dintre cele două țări.

Pe fondul acestor afirmații, Ungaria a adoptat o poziție distinctă în cadrul Uniunii Europene și NATO, opunându-se trimiterii de fonduri și arme către Ucraina. Această poziție a fost susținută de premierul Viktor Orbán, care a menținut legătura cu liderul rus Vladimir Putin și a felicitat Rusia pentru rezultatele electorale, chiar în pofida criticilor venite din partea comunității internaționale.

În paralel cu avertismentele legate de riscul unui conflict extins, ministrul Szijjártó a adus și un mesaj de deschidere către cetățenii ruși. El a asigurat că Ungaria nu impune obstacole în ceea ce privește obținerea vizelor Schengen pentru ruși și i-a invitat să viziteze țara.

„Ungaria este un loc minunat”, a declarat Szijjártó, subliniind că nu există discriminare față de cetățenii ruși și că aceștia sunt bineveniți să descopere frumusețile țării. Declarațiile vin într-un moment sensibil, marcând un contrast între poziția Ungariei în ceea ce privește politicile regionale și tonul de deschidere față de poporul rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel