Şeful Comandamentul Strategic al SUA: Trebuie să investim inteligent în arsenalul nuclear sau riscăm să nu mai fim o putere nucleară
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Statele Unite cheltuiesc anual zeci de miliarde de dolari pentru modernizarea armelor nucleare. În fiecare an Pentagonul se plânge că sumele de bani alocate sunt insuficiente, iar acest aspect a fost menţionat şi anul acesta de către viceamiralul Charles Richard, șef al Comandamentului responsabil cu arsenalul nuclear al SUA, care a avertizat că Departamentul Apărării riscă să intre pe un drum nedorit al dezarmării nucleare.

Modernizarea arsenalului nuclear al Statelor Unite ar trebui să se bucure, în următorii ani, de o puternică finanţare din partea Congresului sau Departamentul Apărării riscă să-și piardă capacitățile strategice pe termen lung, a avertizat joi viceamiralul Chas Richard.

Din moment ce SUA cheltuiește cât toate celelalte puteri nucleare la un loc, este greu de imaginat că tocmai Departamentul Apărării al Statelor Unite este pus în situaţia de a cheltui mai mult pentru menţinerea arenalului nuclear. Astfel, din moment ce şeful Comandamentul Strategic al Statelor Unite susţine că investiţiile ar trebui să fie făcute inteligent, este cât se poate de clar că se doresc mai mulți bani, potrivit Defense News.

Mai mult pe Defense Romania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel