Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE / Şeful armatei ucrainene recunoaşte că forţele Kievului sunt în dificultate în regiunea Harkov

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Oleksandr Sîrski, comandantul armatei ucrainene, a afirmat că trupele ucrainene se confruntă cu provocări semnificative în zona Harkov, dar depun eforturi remarcabile pentru a opune rezistență ofensivei ruse.

Update:

Ministerul rus al Apărării susține că trupele au mai cucerit încă patru sate în regiunea Harkov - ceea ce ar duce numărul total la nouă.

Ieri, ministerul a declarat că au cucerit satele ucrainene Borisovca Ohirtseve, Pylna și Strilecha, toate aflate direct la granița cu regiunea rusă Belgorod.

Oficialii ruși au declarat că au capturat, de asemenea, un alt sat, Pletenivka.

Acum au revendicat încă patru: Hatyshche, Krasne, Morokhovets și Oliinykove, conform Sky News.

Știre inițială:

Kievul nu a comentat ultimele revendicări, dar oficialii ucraineni au rămas până acum ferm convinși că trupele țării continuă să lupte și să îi împiedice pe ruși să revendice mai mult teren.

Vineri, Rusia a declanșat un atac nou de pe teritoriul său supra regiunii ucrainene Harkov. Moscova a amenințat cu deschiderea unui nou front în războiul început în februarie 2022.

Sâmbătă, Moscova a declarat că a cucerit cinci sate din zona Harkov, în timp ce forțele armate ucrainene afirmă că au respins asalturile și că se luptă pentru controlul localităților.

Unităţile forţelor de apărare duc bătălii defensive intense, încercările invadatorilor ruşi de a ne sparge apărarea au fost stopate, a scris pe Telegram Sîrski.

În contrast, Ministerul rus al Apărării a raportat că bucăți provenite de la o rachetă Toşka-U lansată de Ucraina și interceptată de sistemele de apărare ruse au provocat daune unui bloc de apartamente în orașul rus Belgorod.

În atacul ucrainean au mai fost utilizate rachete Vampire şi Olha.

Autoritățile de la Kiev susțin că atacurile nu sunt direcționate împotriva obiectivelor civile, ci urmăresc să afecteze infrastructura militară, energetică și de transport din Rusia, în scopul de a submina eforturile de război ale Moscovei și de a răspunde agresiunilor ruse îndreptate împotriva infrastructurii energetice din Ucraina, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel