Şeful ANPC, acuzat că FAVORIZEAZĂ anumite companii. Susanu: La fel a făcut şi cu o firmă mare din Energie. A hotărât să nu primească amendă, ci doar avertisment, deşi avea nereguli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Horia Constantinescu, şeful ANPC / Foto: Facebook
Horia Constantinescu, şeful ANPC / Foto: Facebook
Comisarul-şef Sorin Susanu a continuat să arunce acuze probate, spune el, la adresa şefului ANPC, Horia Constantinescu, în cadrul interviurilor DCNewsTV.

Sorin Susanu a răbufnit în nenumărate rânduri la adresa şefului ANPC, Horia Constantinescu, pe care l-a acuzat, fără nicio reţinere, de nereguli la conducere, de practică abuzivă şi favoritism, atât la crearea comisiilor cât şi când vine vorba de sancţionarea unor anumite companii la care s-au găsit probleme.

"La un moment dat, preşedintele a solicitat să demarăm controale susţinute în ceea ce înseamnă partea de energie. Lucru pe care noi l-am făcut. Doar că pe parcurs am început să descoperim anumite probleme. Din păcate, la un moment dat, preşedintele Constantinescu, după o întâlnire pe care a avut-o cu reprezentanţii uneia dintre marile companii din Energie, ne spune aşa: nu se vor mai aplica sancţiuni în domeniul furnizării de utilităţi - mesaj transmis chiar de dumnealui. Fie că e vorba de o clauză abuzivă în contract sau de un calcul eronat al facturii, şeful ANPC a hotărât să nu fie penalizaţi, deşi însuşi premierul a spus că este nevoie să fie aplicate sancţiuni. Şi ca şi cum nu era de ajuns, la câteva zile după, tot Constantinescu a specificat chiar un anumit operator care să nu primească amendă, ci doar avertisment. Aparent, se iese la televizor şi se spune una, dar în realitate se întâmplă cu totul alte lucruri" a declarat comisarul-șef ANPC. Reamintim că şeful ANPC a refuzat categoric să comenteze "dezvăluirile" lui Susanu.

Citeşte şi Săgeţi de foc la adresa preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu. Susanu, comisar-şef: A făcut comisii cu apropiaţii lui şi influenţează comisarii în funcţie de interesele personale

Fostul director OPC Constanţa, Horia Constantinescu (PSD), a fost numit la începutul anului în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), printr-o decizie a premierului PNL Nicolae Ciucă, publicată în Monitorul Oficial. Mihai Culeafă, fostul președinte al ANPC, a fost demis din funcție.

Emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel