Șefie Inspecția Judiciară. CSM intră în ședință, scandal uriaș în justiție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Plenul CSM intră astăzi în ședință pentru validarea conducerii Inspecției Judiciare. 

UPDATE: Ședința CSM s-a amânat. 

UPDATE: Potrivit Antena 3, e posibil ca plenul de astăzi să nu se țină pentru că s-ar putea să nu fie cvorum. O parte din procurorii CSM nu sunt de acord cu numirea lui Lucian Netejoru la conducerea Inspecției Judiciare.  

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a ajuns la CSM și transmite că a venit la ședință în calitate de ministru interimar și rolul CSM e să fie garantul independenței justiției. Ana Birchall a fost întâmpinată de vestea cu privire la posibila absență a procurorilor din CSM. Nu avea informații despre acest posibil ”boicot”. 

Vezi aici mai mult ce a declarat Ana Birchall: CSM, boicot concurs Inspecția Judiciară. Ana Birchall: E prima dată când aud şi eu 

Știrea inițială 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește, marți, pentru validarea rezultatelor concursului pentru numirea în funcția de inspector șef al Inspecției Judiciare, potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul instituției.

Judecătorul Lucian Netejoru a obţinut încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare, în urma concursului organizat pe 28 martie de Consiliul Superior al Magistraturii, el fiind unicul concurent.

Încă trei ani la conducerea IJ

Lucian Netejoru a obţinut postul de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare cu punctajul maxim de 100 de puncte. Netejoru a obţinut, astfel, un mandat de încă trei ani la conducerea secţiei, după ce a susţinut interviul în faţa şefei CSM, Lia Savonea, care a condus comisia din care au mai făcut parte Evelina Oprina, Victor Alistar, Andreea Chiş şi Florin Deac.

Mandatul lui Lucian Netejoru la Inspecția Judiciară s-a încheiat pe 1 septembrie anul trecut, însă din acel moment, el a condus instituția ca interimar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel