Șefi de la Electrica, suspectați de furt de energie. Au fost efectuate zeci de percheziții
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Mai mulți angajați și șefi din Electrica sunt cercetați într-un dosar de corupție. Aceștia sunt suspectați că ar fi furat energie electrică. Mai multe persoane au fost ridicate și duse la audieri.

Zece percheziţii au avut loc luni dimineața la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, furt de energie electrică, modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție. Potrivit RealitateaPlus, este vorba despre mai mulți angajați, printre care persoane cu funcții de conducere ai Electrica. Mai multe persoane au fost ridicate și duse la audieri.

”Astăzi, 18 ianuarie 2021, poliţişti anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, cu sprijinul Serviciului Anchete, Serviciului Judeţean Anticorupţie Buzău şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, pun în executare zece mandate de percheziţie domiciliară (cinci mandate la sediul sau punctul de lucru al unor societăţi comerciale şi alte cinci la domiciliile suspecţilor), precum şi cinci mandate de aducere emise pe numele a doi suspecţi funcţionari publici şi alte trei persoane fără calitate specială”, anunţă Direcţia Generală Anticorupţie.

 

Cum acționau suspecții

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, unul dintre suspecți, deținător al mai multor spații industriale și rezidențiale, punea la dispoziție spații unde urmau a fi desfășurate activități puternic consumatoare de energie electrică, respectiv instalații clandestine de branșare la energie electrică. Aceste instalații erau puse în manoperă și protejate de cei doi suspecți funcționari publici.

Un alt suspect se ocupa, în principal, de identificarea de potențiali clienți ce aveau nevoie de energie electrică de mare putere fără a fi contorizată. Prin prisma relației cu unul dintre suspecții funcționari publici, acesta se ocupa de obținerea avizelor necesare punerii în funcțiune a instalațiilor, modificării de putere și punerea în manoperă a branșamentelor.

Cel de-al doilea suspect funcționar public se ocupa efectiv de realizarea branșamentelor clandestine și avea rolul de a remite sume de bani angajaților societății de distribuție cu putere de decizie. Cercetările vor fi continuate la sediul unității de parchet pentru stabilirea întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel