Data actualizării:
Data publicării:

Șefa UNICEF, rănită într-un accident rutier în Egipt. Și-a amânat vizita programată în Israel

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Facebook @UNICEF
FOTO: Facebook @UNICEF
Șefa UNICEF, Catherine Russell, a fost rănită într-un accident rutier din Egipt, în timp ce se deplasa spre Fâșia Gaza.

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a fost rănită marți într-un accident de mașină în Egipt, în timp ce se deplasa spre Fâșia Gaza, și a fost nevoită să își amâne o vizită în Israel din cauza rănilor suferite, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al UNICEF, relatează Reuters.

”În timp ce se afla în drum spre Rafah (n.r. punctul de trecere din Fâșia Gaza spre Egipt), credem că mașina a lovit sau a încercat să evite o groapă mare, ceea ce a făcut ca mașina să treacă peste un șanț adânc și să se răstoarne pe o parte”, a declarat Kurtis Cooper, șeful departamentului de presă al UNICEF, adăugând că Russell ”a suferit vânătăi semnificative și are un disconfort destul de mare, dar rănile ei nu sunt considerate grave”.

De asemenea, Cooper a precizat că șefa UNICEF și-a continuat vizita în Gaza, dar că apoi medicii au stabilit că are nevoie de îngrijiri suplimentare, așa că a amânat restul vizitei sale în regiune, care includea și Israelul, unde spera să se întâlnească cu familiile copiilor răpiți.

Potrivit unei postări făcute de Russell, pe platforma X (fosta rețea Twitter), ceea ce șefa UNICEF a văzut și auzit în Fâșia Gaza este devastator.

”Astăzi (n.r. marți) am vizitat Fâșia Gaza pentru a mă întâlni cu copiii, cu familiile lor și cu personalul UNICEF. Ceea ce am văzut și am auzit a fost devastator”, a scris Russell pe X.

Totodată, Russell a afirmat că de la începutul războiului din Orientul Mijlociu, peste 100 de persoane voluntare din cadrul UNICEF și ONU au murit în Gaza. 

”Umanitarii sunt #NuSuntȚintă. Continuăm să solicităm o încetare imediată a focului”, a mai transmis șefa UNICEF.

Citește și: Avionul care transportă ajutoare pentru locuitorii din Fâșia Gaza a decolat de pe Aeroportul Otopeni. Lista produselor trimise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel