Șefa Serviciilor Secrete din SUA, demisie după tentativa de asasinat asupra lui Trump
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Șefa Serviciilor Secrete și-a dat demisia la numai o zi după ce a fost audiată de Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților.

Directoarea Serviciului Secret al SUA, Kimberly Cheatle, a demisionat după ce agenția a fost supusă unui control dur pentru eșecul său de a împiedica un posibil asasin să-l rănească pe fostul președinte Donald Trump în timpul unui miting de campanie, a anunțat marți Casa Albă, scrie Reuters. 

Amintim că Secret Service, care este responsabil de protecția actualilor și foștilor președinți ai SUA, se confruntă cu o criză după ce un bărbat înarmat a reușit să tragă asupra lui Donald Trump de pe un acoperiș, în timpul mitingului în aer liber din Butler, Pennsylvania, pe 13 iulie.

”Revizuirea independentă pentru a afla ce s-a întâmplat pe 13 iulie continuă și aștept cu nerăbdare să evaluez concluziile acesteia”, a declarat președintele democrat Joe Biden într-o declarație. ”Știm cu toții că ceea ce s-a întâmplat în acea zi nu se mai poate repeta”.

Cheatle s-a confruntat cu o condamnare bipartizană atunci când s-a prezentat luni în fața Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanților, refuzând să răspundă la întrebările unor parlamentari frustrați cu privire la planul de securitate pentru miting și la modul în care forțele de ordine au răspuns la comportamentul suspect al atacatorului.

”În timp ce demisia directorului Cheatle este un pas spre responsabilizare, avem nevoie de o revizuire completă a modului în care au avut loc aceste eșecuri de securitate, astfel încât să le putem preveni în viitor”, a declarat James Comer, președintele republican al Comitetului de Supraveghere al Camerei Reprezentanților. ”Vom continua să supraveghem Secret Service”.

Citește și: Trump vs. Harris: Cine conduce cursa pentru Casa Albă - sondaj Reuters/Ipsos

Trump, rănit la ureche, atacatorul, împușcat mortal

Trump, candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, a fost rănit la urechea dreaptă, iar un participant la miting a fost ucis în schimbul de focuri.

FOTO: Agerpres

Atacatorul, identificat ca fiind Thomas Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost împușcat și ucis de un lunetist al Secret Service.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel