Şef ISJ Brăila: Era foarte bine dacă închideam şcolile măcar pentru zece zile
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 23 oct 2020 / 15:25
WhatsApp
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Viorel Botea, a declarat că ar fi fost mult mai bine dacă erau închise toate şcolile din judeţ pe o perioadă de zece zile, având în vedere dinamica numărului de cazuri confirmate în ultimul timp cu COVID-19 în unităţile locale de învăţământ. 

„Legea nu ne permite să închidem toate şcolile din judeţ dacă incidenţa infectărilor cu coronavirus este sub 3 la mie. Analiza pe care am făcut-o arată că situaţia epidemiologică este într-o continuă dinamică negativă, în sensul în care se vede clar creşterea numărului de cazuri de COVID în şcoli. Era foarte bine dacă puteam închide şcolile, mai ales că vine vacanţa pentru unii dintre elevi şi rămâneau la şcoală cam un sfert dintre elevi. O intrare în sistem online a tuturor elevilor în următoarea perioadă era benefică pentru a opri această dinamică a cazurilor cu COVID înregistrate în şcoli', a declarat Botea, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, Viorel Botea a propus în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca, pe o perioadă de două săptămâni, să se închidă toate şcolile din municipiul Brăila, pe motiv că rata de infectare cu noul coronavirus depăşea 1,5 la mia de locuitori, dar propunerea sa nu a trecut de votul membrilor CJSU Brăila.  

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro