Şedinţele CNA ar putea fi transmise în direct pe site-ul instituţiei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Şedinţele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) ar urma să fie transmise în direct pe site-ul instituţiei începând de la 1 aprilie, potrivit unei decizii luate marţi de majoritatea membrilor CNA.

Decizia a fost luată în şedinţa de marţi a CNA cu 7 voturi "pentru" (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu şi Răsvan Popescu), în timp ce Radu Călin Cristea a votat "împotrivă", informează Mediafax.

Decizia a fost luată după ce Valentin Jucan a reluat, marţi, transmisia online a şedinţei CNA pe contul său personal de Facebook, fapt care a stârnit nemulţumirea majorităţii membrilor CNA, care a susţinut că nu este legală difuzarea şedinţei instituţiei pe un cont personal al unui membru de pe platfoma de socializare online.

Discuţiile privind decizia CNA de a transmite, începând cu 1 aprilie, şedinţele online pe site-ul instituţiei s-au întins pe parcursul a aproximativ două ore. În cele din urmă, membrii Consiliului au căzut de acord asupra datei de 1 aprilie, când ar urma să înceapă aceste transmisii, însă difuzarea online pe site-ul cna.ro a şedinţelor nu poate fi făcută fără modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF) al CNA. În acest sens, membrii CNA trebuie să ia în discuţie modificarea ROF, care ar urma să fie făcută în curând, după discuţii într-o şedinţă informală.

Pe de altă parte, CNA nu poate să transmită online şedinţele proprii fără a avea aprobarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), potrivit unor precizări făcute în şedinţa CNA de marţi.

Astfel, reprezentanţii CNA ar urma să ia legătură, în următoarea perioadă, cu reprezentanţii STS, pentru a se consulta privind mărimea de bandă necesară transmisiei, infrastructura necesară şi expertiza necesară în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel