Data actualizării:
Data publicării:

Şedinţă la MAI pentru pregătirea alegerilor locale. Ce s-a hotărât

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Votare
Votare
Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020. 

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate principalele atribuţii ce revin instituţiilor cu responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, precum şi stadiul îndeplinirii măsurilor organizatorice dispuse până în prezent, conform Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 576/2020.

O altă temă abordată în cadrul discuţiilor a fost importanţa asigurării măsurilor de ordine şi siguranţă publică premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor. În acest context, la nivelul MAI a fost adoptat şi comunicat tuturor structurilor cu atribuţii legate de procesul electoral "Planul general de măsuri privind aplicarea măsurilor din competenţa structurilor Ministerului Afacerilor Interne, premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din 27 septembrie 2020".

Ce transmite MAI


Ţinând cont de actualul context generat de pandemia de COVID-19, reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor au subliniat importanţa unei bune colaborări atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial, pentru ca alegerile locale să fie organizate în condiţii de legalitate, dar şi de protejare a sănătăţii cetăţenilor.

Ministerul Afacerilor Interne urmăreşte în continuare, ca toate instituţiile implicate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din anul 2020 să realizeze acţiunile din Programul calendaristic la termenele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 576/2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel