Şedinţă de URGENŢĂ la LPF după focarele de COVID din Liga 1
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Liga Profesionistă de Fotbal s-a reunit într-o şedinţă extraordinară după apariţia mai multor focare de COVID la echipele de Liga 1. 

"Acum începem o ședință legată de situația celor de la Dinamo. La CFR așteptăm retestarea tuturor componenților echipei și ai staffului tehnic în data de 23, la 5 zile după prima testare pozitivă. După testarea din 23, vedem exact ce se întâmplă cu meciul CFR - Botoșani. Rămânem atașați principiului de a termina pe terenul de joc competiția, ținând cont de situația sănătății sportivilor.

Există în acest moment un protocol stabilit împreună cu MTS și Ministerul Sănătății. Este o situație grea la nivel național, nu doar în fotbal. Ceea ce se întâmplă la nivel național se oglindește și la nivelul fotbalului. Le-am recomandat tuturor cluburilor să intre în izolare sau autoizolare. Vedem dacă va fi nevoie de măsuri suplimentare.

Reluarea competiției, o măsură socială, s-a realizat pentru a oferi meciuri într-o perioadă grea. Pentru sezonul viitor vor fi multe îmbunătățiri și toate regulamentele sunt perfectibile. Refuz să accept ideea că fotbalul trebuie arătat cu degetul sau trebuie adus într-o stare de urgență. Fotbalul trebuie să meargă mai departe.

Nu, sub nicio formă nu am luat în calcul oprirea competiției. E clar că, așa cum a recomandat UEFA din aprilie, competițiile trebuie terminate pe teren. Pe 3 august trebuie să comunicăm participantele în cupele europene, trebuie transmise în funcție de meritul sportiv", a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel