Ședință de urgență a Guvernului Ciucă. Executivul va discuta despre noua variantă Omicron
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Întâlnire de lucru, la Guvern, pe tema preţului gigacaloriei şi a preluării ELCEN / Foto: Gov.ro
Întâlnire de lucru, la Guvern, pe tema preţului gigacaloriei şi a preluării ELCEN / Foto: Gov.ro
Guvernul se va reuni în ședință de urgență începând cu ora 11:15.

UPDATE:  Biroul de presă al Guvernului a transmis o informație privind proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 28 noiembrie 2021

Agenda şedinţei de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Notă: Proiectele de acte normative şi documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul şedinţei Guvernului României.

--------------------

Guvernul Ciucă va discuta despre criza generată de noua tulpină Covid-19 - Omicron, apărută în Africa de Sud.

În ședință se va dicuta despre noua tulpină, dar și despre situația românilor aflați în Africa de Sud, după ce zborurile din și către această țară au fost anulate.

În Europa, un singur caz asociat variantei Omicron a fost descoperit în Belgia, un caz suspect a fost raportat în Germania şi un altul în Republica Cehă. Şaizeci şi una de persoane care au fost testate pozitiv la întoarcerea lor din Africa de Sud stârnesc îngrijorări şi în Ţările de Jos, însă, pentru moment, medicii olandezi nu putut să confirme dacă ele sunt purtătoare ale noii variante virale.

Varianta Omicron a fost identificată şi în Malawi, Israel - la o persoană venită din Malawi -, Botswana şi Hong Kong.

Într-un comunicat, compania AstraZeneca a anunţat că a "dezvoltat, în strânsă colaborare cu Universitatea Oxford, o platformă vaccinală ce permite o reacţie rapidă la noile variante care pot să apară". Compania farmaceutică anglo-suedeză a precizat că "desfăşoară deja cercetări în zonele în care noua variantă a fost detectată".

Producătorii de vaccinuri anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech, Moderna şi Novavax s-au declarat şi ei încrezători în capacitatea serurilor lor de a combate eficient varianta Omicron. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel