Ședință de Guvern. Orban: OUG privind Autostrada Unirii, pe ordinea de zi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ordonanţa de urgenţă privind Autostrada Unirii se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. 

Premierul Ludovic Orban a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de marţi se va afla o ordonanţă de urgenţă referitoare la o serie de proiecte strategice, inclusiv Autostrada Unirii, prin care vor fi anulate toate procedurile desfăşurate până în prezent de Comisia Naţională pentru Strategie şi Prognoză (CNSP).

"Ne-am străduit destul de mult să găsim o soluţie. Guvernul anterior a stabilit o listă de 23 de proiecte strategice pentru România, printre care se numără Autostrada Unirii, Autostrada Ploieşti-Braşov şi o serie de alte proiecte - Canalul de irigaţii Siret-Bărăgan. Aceste proiecte au fost trecute în competenţa CNSP, care nu are niciun fel de legătură cu managementul proiectului. Nu există niciun fel de inginer constructor angajat acolo, nu mai vorbim de specialişti în proceduri de achiziţii. (...) La Comisia Naţională pentru Strategie şi Prognoză era Vâlcov, care lucra cu oameni din afara sistemului public şi care se făcea că derulează proceduri. Între timp, s-au derulat anumite proceduri pe aceste proiecte şi a trebuit să analizăm foarte serios care este soluţia legislativă. Evident, soluţia legislativă este ordonanţa de urgenţă pe care o dezbatem astăzi în şedinţa de guvern", a afirmat Orban la Parlament.

Proiecte transferate către ministerele competente

El a precizat că proiectele vor fi transferate de la CNSP la ministerele competente.

"Mai existau câteva puncte aflate în discuţie în dimineaţa asta referitoare la modalitatea de anulare a procedurilor derulate pe aceste proiecte de către CNSP. Obiectivul nostru e simplu: să anulăm toate procedurile şi să transferăm aceste proiecte către ministerele competente (...), astfel încât să prezinte planul de realizare a acestor proiecte importante în decurs de maxim o săptămână, astfel încât să ştim foarte clar care sunt paşii procedurali pe care îi avem de derulat, planificarea etapelor şi (...) asigurarea resurselor de finanţare pe aceste proiecte", a adăugat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel