Şedinţă de Guvern, joi, 30 decembrie. Ce se află pe ordinea de zi
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ciucă: HG privind înfiinţarea Centrelor de diagnostic şi tratament pentru infarct miocardic şi accidente vasculare, aprobată / Foto: gov.ro
Ciucă: HG privind înfiinţarea Centrelor de diagnostic şi tratament pentru infarct miocardic şi accidente vasculare, aprobată / Foto: gov.ro
O nouă ședință de Guvern va avea loc astăzi, de la ora 14,00. 

Guvernul se întruneşte în şedinţă joi, de la ora 14,00, şi urmează să aprobe Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar şi Programul de acţiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare şi transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători şi marfă.

Pe ordinea de zi figurează, de asemenea, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate private rămase de expropriat, situate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti - Braşov, tronsonul Bucureşti - Ploieşti, şi o serie de bugete rectificate ale unor instituţii şi societăţi naţionale, cum ar fi Regia Autonomă 'Administraţia Fluvială a Dunării de Jos' Galaţi, Aeroportul Internaţional Timişoara - 'Traian Vuia', Aeroportul Internaţional 'Mihail Kogălniceanu' - Constanţa, Compania Naţională de Investiţii.

Urmează să fie aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Fondului pentru mediu. Alte acte normative care se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern sunt două proiecte de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Vor mai fi discutate un raport privind justificarea creşterii datoriei publice la 31 decembrie 2020 şi propuneri de măsuri pentru menţinerea acestui indicator la un nivel sustenabil, potrivit Agerpres. 

Ciucă discută astăzi și cu medicii de familie

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că va avea o întâlnire joi, la Guvern, cu medicii de familie privind testarea pacienţilor pentru COVID-19, menţionând că trebuie extinsă implicarea şi responsabilitatea acestora în măsurile care vor fi luate pentru combaterea valului 5 al pandemiei.

"Este extrem de important ca în această perioadă să existe un parteneriat corect între cetăţeni, autorităţi şi sistemul medical, să lucrăm împreună şi să avem încredere unii în ceilalţi, să avem încredere în specialişti, în sfaturile lor. Mâine vom avea o discuţie aici, la Guvern, cu medicii de familie despre rolul tot mai important pe care îl vor avea în condiţiile în care vor avea noi responsabilităţi cu privire la testarea pacienţilor la COVID-19", a declarat, miercuri, Ciucă, înaintea şedinţei Executivului.

El a menţionat că se caută o cale pentru extinderea implicării, relevanţei şi responsabilităţii medicilor de familie în combaterea pandemiei.

"Este un demers, de asemenea, asumat, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu domnul ministru şi pe această cale căutăm, de asemenea, să putem să extindem atât implicarea, cât şi relevanţa şi responsabilitatea medicilor de familie în măsurile pe care noi le-am gândit pentru a putea să facem faţă valului 5. Vom pregăti cu toată responsabilitatea gestionarea următorului val al pandemiei COVID-19 şi vom aloca resursele necesare pentru protejarea sănătăţii oamenilor şi pentru a le asigura tratamentul adecvat în cazul în care vor avea nevoie de el", a adăugat prim-ministrul, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel