Ședință comună a parlamentelor din Republica Moldova și România, la Chișinău
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 15 iun 2022, 14:40
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României se vor reuni în ședință comună.

Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României se vor reuni în ședință comună, sâmbătă, iar la finalul ședinței va fi adoptată o Declarație comună a celor două Legislative.

Ședința comună a Parlamentului Republicii Moldova și a Parlamentului României va avea loc sâmbătă, la Chișinău.

Din partea Parlamentului României vor fi prezenți președinții celor două camere, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, precum și liderii de grup, șefii de comisii și parlamentari de la toate partidele politice parlamentare de la Senat și Camera Deputaților.

La finalul ședinței, va fi adoptată o Declarație comună a celor două Parlamente.

G Ad:

Citește și / Dîncu, la o reuniune a miniștrilor apărării din țările NATO, prezidată de Jens Stoltenberg

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, participă, miercuri și joi, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, ce are loc la Bruxelles.

„Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu participă, în zilele de 15 și 16 iunie, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, ce are loc la Bruxelles și este prezidată de Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. În cadrul ministerialei, discuțiile vor fi concentrate, cu precădere, pe definirea pachetului decizional şi pe perspectivele strategice ce vor conferi substanță Summit-ului NATO de la Madrid, de la sfârșitul acestei luni, pe componenta apărării”, a anunțat, miercuri, MApN.

În cadrul unei cine de lucru, miniștrii aliați vor discuta cu partenerii consacrați, Finlanda și Suedia, precum și cu cei din vecinătatea estică, Georgia și Ucraina, despre situația de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federația Rusă și perspectiva întăririi parteneriatului NATO-UE.

„La cina de lucru va participa și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell. În prima sesiune a Consiliului Nord-Atlantic va fi discutată adaptarea pe termen mediu și lung a posturii de apărare și descurajare, iar cea de-a doua sesiune va fi dedicată aspectelor referitoare la resursele pentru apărare și finanțare comună. Reuniunea se înscrie în amplul proces de adaptare a Alianţei în contextul deteriorării fundamentale a mediului de securitate regional, european şi euro-atlantic ca urmare a invaziei Ucrainei de către Federația Rusă. În marja reuniunii ministeriale, ministrul apărării naționale va participa la o nouă reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, constituit la inițiativa Statelor Unite ale Americii și prezidat de secretarul american al apărării, Lloyd J Austin”, mai precizează MApN.

Emmanuel Macron reafirmă solidaritatea cu România, în contextul riscurilor generate de Rusia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a reafirmat, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis, solidaritatea cu România şi cu aliaţii din cadrul NATO, în contextul riscurilor de securitate generate de Rusia.

„Sunt fericit să mă aflu astăzi în Baza Mihail Kogălniceanu, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Această deplasare intervine într-un context grav pe care îl cunoaştem, ştim cu toţii războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care se desfăşoară foarte aproape de această zonă. Misiunea militarilor francezi în România evidenţiază deplina solidaritate a Franţei cu aliaţii săi europeni în contextul ameninţărilor la adresa securităţii noastre comune", a declarat Emmanuel Macron, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată alături de Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro