Şedinţă CGMB. Primăria Copiilor, Înfiinţarea Serviciului EURO 2020, pe ordinea de zi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Miercuri, 22 noiembrie, înfiinţarea Direcţiei Guvernanţă Corporativă şi a Serviciului EURO 2020, acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei pentru Helmuth Duckadam, precum şi implementarea proiectului 'Primăria Copiilor' urmează să fie dezbătute de consilierii municipali.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei se afă un protocol de colaborare între Municipiul Bucureşti şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură 'Marin Drăcea' în vederea demarării proiectului Centura Verde a oraşului. Protocolul va fi valabil pe o durată de doi ani. Municipalitatea urmează să pună la dispoziţia specialiştilor institutului documentaţia strategică privind delimitarea teritorială - amenajarea zonală.

Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei urmează să îi fie acordat lui Helmuth Duckadam, în semn de recunoaştere pentru promovarea şi susţinerea sportului românesc. De asemenea, pe ordinea de zi figurează alte trei propuneri care prevăd conferirea titlului de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti lui Dorin Petruţ - colonel în retragere, Daniel Porumb - plutonier major în retragere şi Eugen Valentin Pătru - caporal.

Conform unei alte propuneri, bucureştenii vor putea achita în rate lunare, timp de zece ani, cu posibilitatea de cinci ani de graţie, sumele avansate de municipalitate pentru a asigura contribuţia proprietarilor în cadrul măsurilor de reabilitare a faţadei clădirilor. Consilierii municipali se vor pronunţa şi asupra implementării proiectului 'Primăria Copiilor', destinat elevilor de gimnaziu, cu scopul de a promova implicarea civică şi conştientizarea drepturilor şi obligaţiilor cetăţeneşti.

Primăria Copiilor

'Proiectul 'Primăria Copiilor' va fi un sistem integrat de antrenare şi reprezentare a elevilor claselor V-VIII din învăţământul gimnazial bucureştean, ce va avea în componenţă consilii locale organizate la nivel de clase şi de şcoli şi consiliu municipal la nivel de Capitală, structuri formate din reprezentanţi aleşi democratic la nivel de clase, şcoli şi municipiu, primar al Capitalei şi şase viceprimari de Capitală. 'Primăria Copiilor' este un proiect care se derulează cu implicarea cadrelor didactice din şcoli', indică expunerea de motive. Denumirea de Piaţa Radu Anton Câmpeanu va fi atribuită spaţiului public situat la intersecţia dintre Calea Griviţei şi Calea Victoriei, conform unui proiect de hotărâre. Consilierii urmează să dezbată şi normele pentru avizarea, coordonarea şi execuţia lucrărilor de infrastructură din Capitală, aprobând totodată componenţa comisiei de coordonare a proiectării acestora.

EURO 2020

Ei vor decide şi în ceea ce priveşte înfiinţarea Direcţiei Guvernanţă Corporativă şi a Serviciului EURO 2020, în subordinea directă a primarului general al Capitalei, ca structuri distincte în cadrul aparatului de specialitate al edilului general. Direcţia Guvernanţă Corporativă va avea 32 de posturi, funcţii publice, iar Serviciul EURO 2020 va avea opt posturi de natură contractuală. Totodată, se va suplimenta cu zece numărul de posturi al Direcţiei Management Proiecte şi Finanţări Externe - Biroul Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Pe de altă parte, numărul total de posturi al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti se va reduce de la 622 la 571. Obiectivul specific al Direcţiei de Guvernanţă Corporativă va fi asigurarea unui management stabil, uniform şi profesional la societăţile constituite în subordinea CGMB la care sunt aplicabile prevederile OUG 109/2011, sprijinind autoritatea publică tutelară în îndeplinirea obiectivelor de către societăţile comerciale şi regiile autonome aflate în subordinea sa. Serviciul EURO 2020 va implementa toate măsurile şi rigorile cerute de UEFA, asigurând respectarea garanţiilor funcţionale şi administrative luate în acest sens, în vederea desfăşurării turneului final al Campionatului European de Fotbal în 2020.

[citeste si]

De asemenea, consilierii municipali urmează să aprobe o nouă normă internă privind modalitatea de atribuire a contractelor între şi către entităţile juridice la care Municipiul Bucureşti este acţionar majoritar, abrogând-o pe cea adoptată în luna septembrie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel