Şedinţa BVB, deschisă de Traian Băsescu şi Mugur Isărescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti a fost deschisă, joi, de preşedintele Traian Băsescu şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, într-o ceremonie prilejuită de împlinirea a 15 ani de la primele tranzacţii bursiere ale BVB.

Preşedintele a susţinut că există un singur drum - dezvoltarea prin investiţii. "Este singurul drum corect care dă perspectivă naţiunii", a completat preşedintele, în discursul susţinut la evenimentul aniversar "Bursa de Valori Bucureşti - 15 ani de bursă modernă". BVB a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi, iar indicele general al pieţei BET-C a înregistrat o depreciere de 0,29% în primele cinci minute de la debutul tranzacţiilor.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a consemnat o scădere de 0,56%. În acelaşi timp, indicele principal BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate, era în scădere cu 0,45%, iar ROTX cu 0,34%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,44%, iar indicele sectorial pentru energie şi utilităţi BET-NG a consemnat o depreciere de 0,45%.

Lichiditatea BVB era de 6.596 euro, iar pe piaţa RASDAQ a BVB au fost înregistrate transferuri de acţiuni de 14.122 lei.

Cele mai lichide titluri erau acţiunile SIF-urilor, Transgaz şi Petrom.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel