Data publicării:

Securitatea energetică şi măsurile mai dure împotriva Rusiei, pe lista discuţiilor lui Florin Cîţu cu Kevin McCarthy

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook Florin Citu
Facebook Florin Citu
Florin Cîţu a avut şi el o întrevedere cu Kevin McCarthy, liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA. 

"O plăcere să mă reîntâlnesc cu congresmanul Kevin McCarthy, liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților din SUA, și cu delegația din Congresul SUA. Securitatea energetică a României, măsurile mai dure împotriva Rusiei, consolidarea flancului estic al NATO și impactul războiului din Ucraina asupra economiei Românei au fost principalele subiecte de discuție.

Sancțiunile curente împotriva Rusiei funcționează, dar sunt necesare măsuri mai dure și oprirea comerțului cu Rusia. România este apreciată pentru faptul că a fost prima țară care, anul trecut, în mandatul meu, a interzis companiilor din China să participe la licitații publice în domeniile infrastructură și telecomunicații 5G. Membrii delegației au mulțumit României pentru modul în care gestionează criza refugiaților din Ucraina. Vom continua să extindem și să creștem relațiile bilaterale cu Congresul SUA", a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

Marcel Ciolacu, întâlnire cu liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA

 

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a avut o întâlnire cu Kevin McCarthy, liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA. 

"Am primit astăzi delegația condusă de domnul Kevin McCarthy, liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii.

Această vizită este un important semnal de sprijin pentru România și demonstrează încă o dată unitatea transatlantică impecabilă în fața agresiunii Rusiei. În acest context, am discutat despre sprijinirea unei prezențe avansate unitare a NATO pe flancul estic. Trebuie să ne concentrăm toată atenția și toate resursele pe apărarea colectivă și este crucial să avem o apărare coerentă și pe termen lung, de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Totodată, am subliniat intenția României de a se implica în reconstrucția Ucrainei după război. Este o datorie firească pentru un stat care se dovedește un bun vecin, cât și o oportunitate economică uriașă pentru firmele românești. În acest proiect finanțat pe axa UE-SUA, România trebuie să își asume cu determinare rolul de lider regional.

În același timp, trebuie să accelerăm și să facem progrese concrete în eliminarea dependenței energetice față de resursele rusești. Finanțarea proiectului celor două reactoare de la Cernavodă trebuie să fie o prioritate, dar și construirea de Reactoare Modulare de Mici Dimensiuni (SMRs). Este vital să identificăm soluții de finanțare pentru promovarea acestor proiecte și să beneficiem de asistența concretă ale SUA în această privință.

Mai mult, noul proiect al legii offshore, care va fi depus săptămâna aceasta la Parlament, va contribui semnificativ la creșterea securității energetice a României", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel