Sectorul 3, campion pe construcția de grădinițe. Robert Negoiță: Părinții au început să își facă mutații fictive ca să își aducă copiii aici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a fost prezent la interviurile DC News, unde a precizat, printre altele, că părinții din București încep să își facă mutații fictive în sectorul unde este edil, pentru a beneficia de grădinițe moderne.

„De 10 ani, de când sunt la Primăria Sectorului 3, la partea de preșcolari am dublat capacitatea, iar la partea de antepreșcolari suntem undeva la de patru ori mai mult, din punct de vedere al capacității. Asta în situația în care acum, după pandemie, s-a redus numărul de elevi din grupe. Oricum, noi investim în continuare, avem angajament cu domnul ministru, căruia îi mulțumesc că se implică și încearcă să ne ajute să găsim soluții, întrucât nu este ușor. Noi am construit foarte mult și acum trebuie să facă rost de posturi, iar ca să ai posturi trebuie să ai finanțare. Da, până în septembrie, noi mai inaugurăm, pe lângă cele 7 pe care le-am deschis anul acesta, încă 3 unități.”, a precizat Robert Negoiță, în exclusivitate pentru DC News.

Întrebat dacă a mai deschis cineva creșe și grădinițe, în București, Negoiță a răspuns:

„Nu știu să vă zic, suntem prea focusați pe ceea ce avem noi de făcut în Sectorul 3 și mă bucură mult că la noi sunt creșteri de solicitări de la an la an. De exemplu, anul acesta, față de anul trecut, doar la antepreșcolari avem cu 300 mai multe solicitări.”, a mai zis edilul.

Analistul politic Bogdan Chirieac a zis: „Luați și din alte sectoare?”

„Aici au învățat cetățenii că îi luăm cu prioritate pe cei din Sectorul 3 și își fac mutație fictivă în Sectorul 3. Dacă ei au domiciliu, noi nu avem ce să facem și atunci îi luăm. Până și agențiile care îi îndrumă le explică cât costă să îți faci buletinul în Sectorul 3. Depinde în ce zonă vrei și îți dă tariful pentru grădinița respectivă. Funcția creează organul... nevoia creează soluții”, a răspuns Robert Negoiță.

Inaugurare în Sectorul 3. Primarul Robert Negoiță: La fiecare două săptămâni deschidem o grădinită și o creșă

Grădinița nr. 241 din Sectorul 3 a inaugurat un nou corp de clădire. 

”Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat astăzi, alături de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, și de Inspectorul Școlar General pentru București, Vlad Florentin Drinceanu, un nou corp la Grădinița nr. 241 - Peștișorul de Aur (str. Rotundă nr. 19).

”Domnule ministru vă mulțumesc încă o dată că v-ați respectat angajamentul și ați venit să inaugurăm o altă grădiniță și creșă în Sectorul 3. Așa cum ne-am angajat, la fiecare două săptămâni în ziua de luni, în Sectorul 3 mai inaugurăm o creșă și grădiniță. Trebuie să promovăm învățământul. Știm cu toții că învățământul este cea mai bună investiție de aceea trebuie promovat. Facem tot ce este posibil ca până la începutul noului an școlar să inaugurăm cât mai multe grădinițe și creșe, astfel încât să onorăm toate solicitările primite din partea părinților. Astăzi am inaugurat un nou corp de clădire care cuprinde 24 de grupe în plus, dintre care nouă grupe destinate antepreșcolarilor și 15 preșcolarilor”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3. 

”Am ținut să fiu prezent la inaugurarea celei de-a treia grădinițe și sper să fim invitați cât mai des la astfel de evenimente. Această grădiniță are trei corpuri de clădire, în primele două învață 13 grupe de preșcolari, iar astăzi inaugurăm un alt treilea corp de clădire în care vor învața 24 de grupe de copii (9 pentru antepreșcolari și 15 de grădiniță). Este un lucru extraordinar, îmi doresc ca peste tot să deschidem grădinițe cu includerea antepreșcolarilor,  cel puțin la jumătate față de câte se deschid în Sectorul 3”, a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, acum 3 zile.  

Robert Negoiță: Îi mulțumesc lui Ciolacu pentru că s-a implicat. S-a rezolvat o problemă enormă în Sectorul 3

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, nu mai este blocat în Consiliul Local.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, întrebat, joi, în cadrul unui interviu acordat DCNews, cum se mai înțelege cu PSD, a oferit următorul răspuns: „Foarte bine cu președintele PSD, cu domnul Marcel Ciolacu. Și cu cei mai mulți din partid, foști colegi.”

Întrebat, ulterior, dacă se poate baza pe consilierii locali PSD din Sectorul 3, Robert Negoiță a zis că „începe să se întâmple și treaba aceasta, datorită președintelui partidului”, care „s-a implicat”.

„La precedentul interviu spuneați că sunteți blocat în Consiliu. Dacă cei de la PSD încep să colaboreze la un sector care a făcut performanță în Capitală, este un lucru bun”, a zis Bogdan Chirieac.

„Nu era problemă că mă blocau pe mine, ci că blocau proiectele din Sectorul 3. Avem nevoie de creșe, grădinițe, școli, parcuri, locuri de joacă, avem nevoie de salubritate. Pur și simplu, am avut o perioadă semnificativă de timp în care Consiliul local a blocat în mod efectiv activitatea Primăriei. Nu am suferit eu, ci cetățenii, adică fix cei care le-au dat votul. Lucrurile încep să se îmbunătățească. Repet: În primul rând, îi mulțumesc președintelui PSD pentru că s-a implicat și a avut o contribuție enormă în normalizarea acestei situații”, a conchis Robert Negoiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel