Sectorul 1 scapă de gunoaie. Primăria condusă de Clotilde Armand, EXECUTATĂ SILIT
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
ROMPREST, firma care se ocupă de salubrizare în Sectorul 1, a anunţat că va strânge gunoaiele de pe străzi, dar anunţă şi că Primăria condusă de Clotilde Armand va putea fi executată silit. 

Directorul general adjunct al Romprest, Bogdan Aidimi, a arătat hotărârea, conform Adevărul, pe care compania a obţinut-o în instanţă prin care judecătorul a admis executarea silită a Primăriei Sectorului 1 pentru peste 78 de milioande de lei.

Joi seară, Romprest a hotărât să ridice toate gunoaiele depozitate ilegal în Sectorul 1, în ciuda faptului că Primăria Sectorului 1 nu a plătit cele peste 78 de milioane.

"Acestă acţiune vine în ajutorul cetăţenilor, pentru a arăta buna-credinţă din partea noastră. Este vorba despre o singură trecere. Asta înseamnă tot Sectorul 1. 1.580 de tone de gunoi conform statisticilor Romprest. În seara asta va fi o acţiune, pentru a nu deranja cetăţenii ziua. Rugăm cetăţenii să nu mai depună aceste deşeuri în mod necontrolat. Acestea sunt nişte deşeuri puse în mod abuziv pe domeniul public. De aceea nici nu ni se pot imputa nouă, din moment ce nu le-ai pus în pubelă”, a declarat directorul Bogdan Adimi.

Romprest a emis o notificare în acest sens, publicată pe siteul companiei:

"În această perioadă a Sărbătorilor de iarnă, Compania Romprest înţelege să pună sănătatea publică şi interesul legitim al cetăţenilor deasupra acestui conflict în care am fost implicaţi fără culpă şi împotriva voinţei noastre. (…) Notificăm Autoritatea contractantă că (…) Romprest organizează o acţiune de colectare a tuturor depozitelor necontrolate existente în acest moment pe domeniul public, începând cu data de astăzi, 17.12.2020”.

VEZI AICI DOCUMENTUL COMPLET. 

Primăria condusă de Clotilde Armand, executată silit

Directorul general adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, a declarat pentru Adevărul că firma a câştigat în instanţă un proces având ca obiect încuviinţare executare silită împotriva Primăriei Sectorului 1.

Este vorba despre dosarul 35634/299/2020, soluţionat de Judecătoria Sectorului 1.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită, în oricare dintre formele prevăzute de lege, în conformitate cu dispozitiile titlului executoriu. Fără cale de atac. Pronunţata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 17.11.2020”, se arată în minuta soluţiei din instanţă, conform portalului instanţelor de judecată.

Contractul cu ROMPREST NU poate fi reziliat

Conducerea companiei de salubrizare îi mai dă o lovitură primarului USR. Contractul nu poate fi reziliat de Clotilde Armand, aşa cum aceasta ameninţă pe reţelele de socializare, pentru că nu cu Primăria Sectorului 1 a fost încheiat. 


„Rezilierea contractului nu se poare face de către doamna primar, pentru că nu avem contract cu Primăria Sectorului 1 avem cu cei de la Consiliul Local. O rezolvare a situaţiei ar fi o achitare parţială a debitelor. Compania are bunăvoinţa să accepte şi o primă tranşă. Nu vrem să speculăm această situaţie. Dar noi avem o hotărâre judecătorească pe aceste sume. A fost proces de încuviinţare executare silită în urma căruia avem un titlu executoriu”, a explicat directorul general adjunct al Romprest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel