Data publicării:
Secretul unui păr sănătos și voluminos: adaugă în șampon un produs banal din bucătărie
Părul începe să strălucească din cauza grăsimii excesive, care este produsă de glandele sebacee. Când nu vă spălați bine părul sau, dimpotrivă, o faceți prea des, grăsimea se poate acumula pe scalp.
Există, însă, în bucătărie un produs minune, care ne ajută să eliminăm problema părului gras. Vorbim de sarea de mare. Datorită texturii sale, sarea de mare este un excelent exfoliant pentru păr.
Spre deosebire de sarea obișnuită, sarea de mare se obține după evaporarea apei. Mineralele din sarea de mare ne întăresc foliculii părului și curăță scalpul.
Ca urmare, stratul de grăsime dispare, iar părul va arăta mult mai sănătos. În plus, sarea de mare îmbunătățește circulația sângelui în zonele pielii, dar și aportul de oxigen către pielea corpului și a scalpului. Prin urmare, părul va crește mai repede, va fi mai voluminos, iar scalpul va fi curat.
Iată ce trebuie să faci:
Luați puțin șampon și adăugați 3 linguri de sare de mare (45 de grame). Amestecați și aplicați o parte din acest amestec pe păr, acoperindu-l complet. Masați scalpul, timp de cinci minute, apoi lăsați-l să acționeze zece minute.
Îți cade părul? Iată câteva remedii naturale, eficiente împotriva acestei probleme
Apoi, trebuie să vă spălați părul cu apă caldă. La final, specialiștii recomandă să clătiți părul cu apă rece pentru a închide foliculii firelor de păr. Nu uitați să aplicați un balsam hidratant, care restabilește firele de păr.
BONUS. Cum să-ți speli părul fără șampon, folosind doar produse naturale din cămară
Dacă rămâi brusc fără șampon acasă, poți și să te speli pe cap cu mijloace improvizate.
Pudră de muștar: este potrivită pentru părul gras. Muștarul stimulează creșterea părului și, de asemenea, îi adaugă volum.
Făină: Nu usucă excesiv părul, previne vârfurile despicate și este potrivită pentru toate tipurile de păr. Aveți nevoie de făină de secară sau cereale integrale, măcinate grosier. Puteți adăuga pudră de muștar în făină. Nu folosiți făină de grâu obișnuită, deoarece va fi greu să o spălați din firele de păr.
Gălbenuș de ou: Excelent pentru combaterea mătreții și a părului gras.
Argilă: Hrănește scalpul. Puteți face măști de păr din argilă și vă puteți clăti, apoi, cu oțet sau apă cu lămâie.
Iaurt și zer: Aceste produse sunt bune pentru părul foarte uscat.
Bicarbonat: Bun pentru părul gras. Atenție, însă, folosit în exces, poate usca părul.
BONUS. Balsam natural de păr, preparat acasă: tratează vârfurile despicate, înmoaie și hidratează
Fă-ți părul să strălucească cu ajutorul uleiurilor de cocos și migdale, al uleiurilor esențiale și al semințelor de in. Iată rețeta unui balsam natural de păr, care poate preveni vârfurile despicate, înmoaie și hidratează podoaba capilară.
De câte ori ne-am spălat părul cu un șampon delicat și natural, însă părul este greu de pieptănat, tinde să facă noduri și să se rupă?
În aceste cazuri, este necesar să se recurgă la produse care au o acțiune emolientă, pentru a rezolva această problemă. Se recomandă folosirea unui balsam imediat după spălarea părului, dată, mai ales dacă supunem părul la tratamente chimice, vopsit, decolorat sau dacă folosim fixative, spume și alte produse agresive.
Adaugă 3 condimente în rutina ta zilnică și nu îți va mai cădea părul
Dacă observăm că părul nostru este uscat și cu vârfuri despicate, putem face acasă un balsam de catifelare, care poate vindeca firul.
Ingrediente pentru o doză de produs:
semințe de in - 40 grame,
ulei de cocos - 1 lingură,
ulei de migdale dulci -1 lingură,
ulei esențial de rozmarin - 5 picături,
ulei esențial de lămâie - 5 picături.
o lingură de lemn, un bol de sticlă, cratiță și sită mică.
Cum se prepară balsamul pentru păr
Într-o cratiță plină cu apă se pun semințele de in și se lasă câteva minute la macerat pentru a le hidrata. Aprinde aragazul și fierbeți apa cu semințele de in, circa 6-7 minute.
Folosind o sită deasă, strecoară semințele de in. Pun gelul format într-un vas de sticlă și adaugă mierea, uleiul de cocos și uleiul de migdale dulci.
Amestecă ingredientele cu o lingură de lemn până obții un amestec omogen. Adaugă și uleiurile esențiale de lămâie și rozmarin. Rețeta ta de balsam de păr este gata.
Balsamul de păr trebuie preparat și utilizat pe loc. Prezența gelului de in va face ca produsul să reziste câteva zile, apoi se va deteriora. Dacă ți-a mai rămas ceva balsam, îți recomandăm să-l păstrezi într-un borcan de sticlă cu capac în frigider. În trei zile, folosește-l din nou.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News