De multe ori, friptura nu are acel gust autentic de... friptură, deși o lăsăm la marinat, avem grijă să o condimentăm și o prăjim în cele mai bune tigăi, grill, de fontă sau în ce avem noi mai bun. Pare simplu să faci o friptură: o iei, o pui în tigaie și gata. Dar e mult mai complicat de atât, detaliile sunt cele care fac diferența.
Cele mai frecvente greșeli în prepararea fripturii sunt:
- tigaia nu este incinsă sau nu este incinsă îndeajuns. Sfat: puteți testa cu câteva picături de apă, dacă se evaporă imediat înseamnă că mai trebuie lăsată la încins, dacă se formează bule rotunde înainte de a se evapora, e momentul perfect să puneți bucățile de carne.
- bucățile de carne sunt scoase din frigider și aruncate în tigaie. Sfat: bucățile care urmează a fi preparate trebuie scoase cu aproximativ 30 de minute înainte din frigider, pentru a fi la temperatura camerei.
- punem carnea umedă, cu apă în tigaie. Sfat: Carnea trebuie spălată când o scoatem din frigider, chiar dacă anterior a fost lăsată la marinat, apoi, cu șervelețe uscate trebuie să o ”uscăm”, luând apa de pe bucățile de carne. Le dăm cu puțin ulei de măsline și le lăsăm cele 30 de minute înainte de a fi gătite.
- sunt puse în farfurie imediat după preparare. Sfat: Pentru a-și păstra savorile naturale, după preparare, bucățile trebuie puse într-un bol acoperit pentru câteva minute. Așa nu se vor scurge sucurile în farfurie, ci vor fi păstrate în preparat, care va deveni mai savuros și mai fraged.
- sunt condimentate înainte de preparare. Sfat: Chiar dacă sunt puse la marinat înainte, bucățile de carne trebuie să treacă prin procesul de spălare menționat anterior. Condimentele se ard în tigaie, iar efectul nu e cel dorit. Prin marinare, bucățile de carne preiau gusturile din condimente, deci dacă le înlăturați prin spălare nu veți obține o friptură mai puțin gustoasă. Prin urmare, puneți sare și piper pe bucăți după ce o întoarceți pe a doua parte prăjită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului, prăbușit. Chirieac: Se va da vina pe Israel şi pe Occident. Tensiunile vor ajunge la cer
- Orașul despre care Daniel Buzdugan spune că ar putea fi Salonicul României - Foto în articol
- Romanița Iovan, mărturisiri: "Sunt în viață datorită mamei, pentru că au fost presiuni". Reacția tatălui la maternitate
- Semnalul dat de BNR privind economia. Adrian Negrescu: Ce urmează pentru România
- Gelozia, minciuna şi manipularea asociată cu dependenţa de droguri, impact asupra relaţiilor de cuplu. Radu Leca: Sunt singurul din România care o spune
- Va plăti rate până la 68 de ani pentru un apartament cu două camere, dar nu-i pare rău. „Accept situația așa cum este”
- UPDATE: Semiluna Roșie a Iranului neagă faptul că ar fi fost găsit elicopterul / Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului, Ebrahim Raisi, s-a prăbușit
- Ce a făcut președintele Iranului, Ebrahim Raisi, înainte de accidentul cu elicopterul
- Compania de apă controlată de Ion Dumitrel, CJ Alba, usucă la buzunare. Doi pensionari speciali, la robinet
- Marea reorganizare din Ministerul Muncii: Sunt mai puțini cu... 7 angajați!
- Lupta dependenților, de două ori mai grea într-un cuplu în care ambii consumă. Psiholog: Partenerul poate fi un obstacol în calea recuperării
- România o ia pe urmele Greciei. Negrescu: Cheltuielile statului, cu 28% mai mari în 2024, în țara codașă la colectarea TVA
- De ce trebuie să avem încredere în propria intuiție. Thea Haimovitz: Mulți eșuează pentru că nu fac asta