Secretul perdelelor perfect albe: iată ce trebuie să faci imediat după ce le-ai spălat
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 14 iun 2022, 08:59
WhatsApp
Secretul perdelelor perfect albe - iată ce trebuie să faci imediat după ce le-ai spălat. Sursa - Pexels
Multe persoane preferă să cumpere perdele din materiale sintetice. Avantajele produselor sintetice sunt costul relativ scăzut, designul mai interesant și o curățare mai ușoară.  

Chiar dacă costă mai puțin și se spală ușor, țesăturile sintetice își pierd rapid culoarea originală, ceea ce este foarte frustrant pentru gospodine.

Totuși, dacă veți respecta o recomandare simplă, veți reuși să mențineți albul perfect al perdelelor, chiar dacă acestea sunt spălate des. 

Multe femei nu usucă corespunzător perdelele sintetice scoase din mașina de spălat.

Cum se curăță oglindă pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri

G Ad:

Majoritatea gospodinelor sunt obișnuite să lase perdele să se usuce direct sub razele soarelui.

Tocmai această acțiune duce la pierderea albului original al produsului. 

Perdelele spălate trebuie agățate într-un loc, în care lumina soarelui nu ajunge. Acolo ar trebui lăsate până se usucă complet.

Covorul rămâne plin de praf chiar și după aspirare? Cu acest truc vei rezolva imediat problema

Poate că în acest caz, perdelele se vor usca mai greu, însă gospodinele nu trebuie să-și facă griji cu privire la culoarea produsului: albul perfect va fi păstrat.

Regula funcționează pentru perdele sintetice albe de orice fel: atât transparente, cât și opace.

Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri? Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat

Îmbrăcămintea albă nu mai este la fel de albă ca atunci când ai cumpărat-o. Cel puțin atunci când  a stat în dulap și a fost purtată mult timp. Din fericire, există un truc minunat. Tot ce ai nevoie: o oală mare cu apă, două lămâi și o haină albă murdară.

Cu toții avem tricouri albe. Dacă inițial sunt de un alb imaculat, după câteva spălări și purtări, haina nu mai este la fel de albă.

Ce faci? Îți cumperi un alt tricou alb? Ai face asta la nesfârșit? Dar să știi că este mult mai ușor decât crezi să-l înălbești.  Cu felii de lămâie, tricoul tău alb cu nuanțe gri va redeveni alb imaculat!

Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi: mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește

Puneți suficientă apă într-o oală mare și puneți-o pe aragaz să fiarbă. Tăiați una sau două lămâi în felii. Puneți tricoul sau cămașa în oala cu apă fierbinte. După ce cămașa s-a înmuiat bine, adăugați feliile de lămâie. Lăsați totul să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când. Apoi scoateți cu grijă cămașa din oală.

Ai bucătăria prea mică? Trucul cu care poți câștiga mai mult spațiu de lucru

Atenție! Folosește o pereche de clești dacă vrei să scoți haina sau mai bine așteaptă puțin. Lasă tricoul să se răcească. Apoi spălați-l, ca de obicei, în mașina de spălat haine. Vei observa că haina ta este mai albă decât înainte! 

Hainele albe, distruse de mașina de spălat, pot fi salvate: amestecă aceste ingrediente și clătește-le

 

Atunci când porniți mașina de spălat trebuie să aveți grijă să separați hainele albe de cele colorate, ca să nu vă treziți cu surprize neplăcute. Din păcate, nu întotdeauna respectați această regulă. Și, când deschideți mașina de spălat, descoperiți că hainele albe au devenit gri sau roz.

Nu vă grăbiți să le aruncați: există mai multe trucuri care vă ajută să le restabiliți culoarea. Dacă observați că o haină albă s-a colorat, încercați să luați măsuri imediat. Încercați să o spălați din nou în modul obișnuit, după ce ați sortat conținutul mașinii de spălat după culori. Pentru o mai mare eficacitate, hainele albe, care s-au colorat, pot fi frecate cu săpun de rufei lăsate de 3-4 ore. Ulterior, porniți din nou mașina de spălat.

Udă florile cu apă cu acid citric. Doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc eficient

Dacă petele colorate sau închise la culoare nu au avut timp să se usuce, detergentul de vase vă ajută să le îndepărtați. Adăugați-l în apă fierbinte și înmuiați lucrurile în această soluție timp de câteva ore. Dacă  nu funcționează, atunci este nevoie de acțiuni mai serioase.

Eficacitatea diferitelor trucuri care refac culoarea hainelor depinde, în mare măsură, de tipul de țesătură. Hainele din bumbac revin cel mai ușor la culoarea lor originală. Țesăturile artificiale sunt dificil și uneori imposibil de înălbit. 

Dacă trebuie să înălbiți articolele pătate, încercați să le spălați în mașina de spălat cu pudră de înălbitor.

Înălbitorul lichid se adăugă în compartimentul de prespălare. Pentru a nu strica complet lucrurile albe, asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe etichetă. Dacă haina nu poate fi spălată la mașină, înmuiați-o în înălbitor, pentru 5-6 ore, înainte de a o spăla manual.

Podea strălucitoare și fără pete, datorită unei plante miraculoase: pune câteva picături de ulei esențial în găleată

Înălbitorul poate fi folosit dacă țesăturile sunt albe. Hainele colorate, după o astfel de spălare, își pot pierde culoarea. Pentru acestea, se recomandă utilizarea produselor pentru țesături colorate.  

SFAT: Atunci când cumpărați înălbitor, acordați atenție compoziției. Detergenții cu clor nu sunt recomandați pentru spălarea țesăturilor delicate: mătase, lână, in. Țesătura se poate deteriora de la un impact atât de agresiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro