Data publicării:

Secretul pentru a scăpa de burtă și a-ți tonifia abdomenul. Cât timp ar trebui să faci exerciții de tip „planșă", de fapt

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @undrey
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @undrey

Exercițiile de tip „ planșă " sunt utile pentru tonifierea mușchilor abdominali și obținerea unui abdomen mai definit, dar pentru rezultate optime este important să le combini cu o dietă echilibrată. Află cât timp ar trebui să dedici acestui exercițiu, conform experților.

Mulți oameni visează să aibă un abdomen perfect definit. Totuși, pentru a sculpta abdomenul nu este suficient doar să faci abdomene în mod continuu. Secretul constă în combinarea exercițiilor specifice, cum ar fi planșele, cu o alimentație sănătoasă și un plan de antrenament regulat.

Planșele au câștigat popularitate în ultimii ani datorită eficienței lor în tonifierea nu doar a mușchilor abdominali, ci și a altor grupe musculare precum picioarele, fesele și brațele. Experții de la FoodSpring afirmă că acest exercițiu este deosebit de potrivit pentru tonifierea mușchilor abdominali și oblici, asigurând o dezvoltare musculară mai consistentă. Dar cum trebuie să integrăm corect planșele în rutina noastră? Și cât timp ar trebui să le dedicăm pentru a vedea rezultate?

Beneficiile planșelor

Înainte de a discuta despre durata ideală a planșelor, este important să înțelegem de ce acest exercițiu este atât de eficient. Adoptând poziția de planșă, menținând corpul drept și susținut pe antebrațe și vârfurile picioarelor, se activează nucleul abdominal.

În plus față de întărirea mușchilor abdominali, planșele lucrează și spatele, umerii și stabilitatea generală a corpului. Sunt un exercițiu complet care, practicat în mod regulat, poate transforma fizicul nostru.

2. Sursa foto... (plansa-plank_30905600.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @lookstudio

Cât timp ar trebui să menții o poziție de planșă

Durata optimă a planșelor depinde de mai mulți factori, cum ar fi nivelul nostru de condiție fizică și obiectivele pe care le avem. Cu toate acestea, experții sunt de acord că nu este necesar să petrecem ore întregi în poziție de planșă pentru a obține rezultate. Pentru a maximiza potențialul pe termen lung, este suficient să facem exercițiul timp de 10 minute pe zi, cu pauze, conform FoodSpring.

Un exemplu de rutină eficientă ar fi: 10 minute de cardio pentru încălzire, urmate de 3 serii de planșe de 40 de secunde, cu pauze de 20 de secunde între ele. Aceste sesiuni pot fi realizate de 2-3 ori pe săptămână pentru a observa schimbări în musculatura abdominală.

Sfaturi pentru a avea o viață sănătoasă

Nu uita că pentru a duce o viață sănătoasă, exercițiile fizice precum planșele trebuie să fie combinate cu alte obiceiuri:

Cu perseverență și o abordare integrală, planșele pot deveni aliatul tău în definirea abdomenului, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel