Grătarele vor sfârâi în acest weekend prelungit, de sărbătoarea muncii. Le vom vedea peste tot - la restaurante, terase, locuri de picnic, dar și in curțile oamenilor.
Cei mai prevăzători au început deja să se aprovizioneze cu mici, ceafă de porc, frigărui, sau cârnați. Tot mai cerute sunt și pachetele cu carne condimentată și marinată, gata de pus pe foc, relatează Pro TV.
Micii, vedetele zilei de 1 mai
De 1 mai, cei mai ceruți sunt micii. Dacă îi vreți mai fragezi, măcelarii vă recomandă să îi congelați înainte. Acele de gheață vor înmuia puțin carnea. În carmangerii, comenzile curg deja de zile bune, iar Ionuț Anghel, proprietarul unui astfel de loc a explicat cum ne dăm seama că micii sunt făcuți.
"Micul e produsul tractor. Mai ales de 1 mai! E cel mai vândut. De ordinul zecilor de mii. Sunt mai multe rețete. Acum facem micii de porc, vită și oaie, rețeta tradițională, dar avem și de vită și oaie picanți. Grataragiul știe ce are de făcut. Să danseze micul pe grătar. Când se mișcă singur pe grătar, fără să se lipească, atunci înseamnă că e făcut", a declarat Ionuț Anghel.
Friptura la grătar are secretele ei
Cei care nu iubesc cu carnea de porc pot alege pui, vită ori berbecuț. Toate merg de minune pe grătar. Ca atare sau făcute frigărui. Un kilogram de piept de pui costa 25 de lei, iar pastrama din pulpă de berbecuț, 70 de lei.
Deși pare simplă de făcut, și friptura la grătar are secretele ei. Carnea poate fi arsă ușor, dacă focul nu este potrivit, iar fiecare bucată trebuie condimentată și bine pregătită înainte, pentru un gust desăvârșit. Pentru cei mai neexperimentați, există carne gata pregătită pentru grătar. Tot de trebuie să faci este să o cumperi și să o pui direct pe grătar. În magazine puteți găsi de la ceafă de porc în sos bbq, până la piept de pui marinate în sos de mentă și verdeață, aripioare de pui în sos roșu și până la adane gata de pus pe grătar. Prețurile pentru astfel de produse pornesc de la 40 de lei pentru un kilogram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face
- Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Scandal la "spitalul reziștilor", Colțea. Nu au bani de medicamente, dar aduc firme peisagistice. Chirieac: E vorba despre reforma profundă a sistemului de sănătate din România