Secretul lui Ronaldo care vrea să joace și la 42 de ani: E cuvântul-cheie pentru un fotbalist care vrea să reziste
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 14 ian 2022, 08:37
WhatsApp
'
'
Cristiano Ronaldo (36 de ani) joacă fotbal la cel mai înalt nivel, la o vârstă la care majoritatea fotbaliștilor încep să se retragă din activitate.

'Mă simt de parcă aș avea 30 de ani. Am mare grijă de corpul și mintea mea. E ceva ce am învățat să fac în ultimii ani. După 33 de ani, corpul continuă să îți ofere ce îi ceri, dar cea mai grea luptă e la nivel mental. E nevoie de multe pentru a rămâne la cel mai înalt nivel.

Mă concentrez pe minte, pentru că știu că corpul meu va rezista, deoarece îl respect mult și îi ofer multă atenție. Îmi place mult și să studiez. Longevitatea este un subiect care mă fascinează și este ceea ce studiez în ultimul timp. Dar nu sunt aici să vorbesc despre asta.

Sunt foarte fericit că pot fi un jucător care arată că longevitatea este un factor crucial pentru a continua să joci și să te și distrezi făcând-o. Sunt fericit, vreau să continui aici, să văd ce mai pot. Să joc la 40, 41, 42 de ani. Cel mai important lucru este să profiți de momentul actual.

Din punctul meu de vedere, trebuie să știi cum să te adaptezi. Acesta este cuvântul-cheie pentru un jucător care vrea să reziste. Am găsit acel echilibru. Să știi cum să te adaptezi fiecărei vârste, fiecărei filosofii noi de joc, minții și corpului tău', a spus Cristiano Ronaldo, conform footmercato. 

Cristiano Ronaldo a dat 20.000 euro pe o cameră hiperbară

Amintim faptul că Cristiano Ronaldo a cheltuit 20.000 de euro pentru o cameră hiperbară pe care a instalat-o chiar în casa sa din Manchester. Aceasta va fi folosită pentru recuperarea fizică a fotbalistului.

"Toată lumea știe că Cristiano este un fanatic al fitness-ului și este dedicat 100% pentru a fi mereu în cea mai bună condiție fizică. A folosit camere cu oxigen presurizat și înainte, dar nu sunt ușor de găsit în Marea Britanie, așa că a decis să-și cumpere un aparat și să îl monteze la el acasă.

Asta înseamnă că, oricând simte vreun junghi, poate să îl folosească și să îi simtă beneficiile. De asta a ratat atât de puține meciuri până acum", a explicat o sursă apropiată de fotbalist, conform Daily Mail.

VEZI ȘI Cum i-a îndeplinit Ronaldo visul unei fetițe care a invadat terenul pentru a primi tricoul lui. Ce le-a spus stewarzilor care au prins-o / VIDEO

VEZI ȘI Cristiano Ronaldo și Georgina au dezvăluit sexul gemenilor! - video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?