Pentru început, ai grijă să fie cald în bucătărie când pregătești aluatul pentru cozonaci și toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Ouăle abia scoase din frigider sau laptele rece vor împiedica aluatul să crească pufos.
Folosește lapte gras și proaspăt și adaugă, eventual, câteva linguri de lapte condensat. Grăsimea va ajută zahărul și drojdia să dospească.
Cerne făină și adaugă treptat cantități mici, în ploaie. Frământă bine de fiecare dată, până când încorporezi toată cantitatea de făină, iar aluatul devine elastic.
Opărește nuca pentru umplutură cu puțin lapte fierbinte, înainte de a face compoziția. Nu va mai avea gust amărui.
Folosește doar ouă de găină.
Nu deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute după ce ai pus cozonacii, notează retetepractice.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc