Secretul cozonacului perfect. Nu vei da greș
Câteva trucuri te vor ajuta să pregătești cozonacul perfect.
Pentru început, ai grijă să fie cald în bucătărie când pregătești aluatul pentru cozonaci și toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Ouăle abia scoase din frigider sau laptele rece vor împiedica aluatul să crească pufos.
Folosește lapte gras și proaspăt și adaugă, eventual, câteva linguri de lapte condensat. Grăsimea va ajută zahărul și drojdia să dospească.
Cerne făină și adaugă treptat cantități mici, în ploaie. Frământă bine de fiecare dată, până când încorporezi toată cantitatea de făină, iar aluatul devine elastic.
Opărește nuca pentru umplutură cu puțin lapte fierbinte, înainte de a face compoziția. Nu va mai avea gust amărui.
Folosește doar ouă de găină.
Nu deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute după ce ai pus cozonacii, notează retetepractice.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News