Data publicării:

Secretul bunicii pentru un ten perfect chiar și la vârstă mai înaintată. De ce noi astăzi îmbătrânim mai repede

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Potrivit specialistului Ioana Marinescu, natura și știința pot să aducă superlativul în tot ceea ce înseamnă produse cosmetice și nu numai.

„Dacă bunica folosea mușețel pentru ten, noi de ce nu mai putem? Ce se întâmplă cu vremurile pe care le traversăm acum și de ce noi îmbătrânim poate mai repede?”, a fost întrebată Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, într-o emisiune la DCNews și Spectacola.

„Bunica trăia la țară, lua apă din fântână, într-adevăr muncea, dar munca aia era echivalentă cu multă bandă pe care o facem azi în sala de sport. Bunica, și la 80 de ani, se duce și hrănește animalele. Avea și timpul în care să-ți facă ceaiul respectiv. Noi suntem atât de obosiți, avem un ritm de viață atât de diferit, atât de stresant, încât nu mai avem timp să ne facem acel ceai sau să înțelegem natura. Și atunci apelăm la apa micelară cu extract de portocală”, a spus Ioana Marinescu.

„Pe de altă parte, produsele moderne au, pe lângă natură, și foarte multe ingrediente și active extrem de potente și studiate, care înainte poate nu existau. Și atunci este minunat să facem un echilibru între ce ne-a învățat bunica și ce ne dă știința. Îmbinarea dintre natură și știință poate să aducă superlativul în tot ceea ce înseamnă produse cosmetice și nu numai”, a subliniat specialistul.

Youtube video image

 

Citește și:

Vrei tenul perfect ca și când ai avea un filtru de pe Instagram? Nimeni nu o să știe că te-ai dat cu ceva pentru că arată foarte natural

„După ce am făcut curățarea pe toată pielea feței, recomand spray-urile care au un ingredient pur super concentrat. De exemplu, pentru zi, pe perioada verii cel puțin, o recomandare foarte bună este spray-ul SEBULESS. În general, vara, tenul secretă mult mai mult sebum, iar acest spray ajută ca tenul să nu secrete atât de mult sebum și să nu lucească. Nu ne simțim foarte bine atunci când, la jumătatea zilei, tenul ne lucește foarte tare. 

Dacă tenul este foarte deshidratat, putem folosi un spray cu hialuronic sau cu colagen pur care să-i dea confortul de care are nevoie.

În rutina de zi, putem adăuga un ser. Diferența dintre ser și cremă este că serul are ingrediente foarte concentrate care intră mult mai activ în piele. În general, eu recomand ca ziua să dăm antioxidanți. Antioxidanții sunt esențiali în lupta cu fotoîmbătrânirea și în lupta cu tot ceea ce înseamnă poluare, și raze ultraviolete. Ar trebuie să fie prezenți negreșit în prima perioadă a zilei pentru a putea să ne protejeze foarte bine. Apoi aplicăm crema bază de machiaj. Din punctul meu de vedere, ce am spus aici este super suficient pentru zi”, a mai spus Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel