„Una din moștenirile culinare ale zonei din care provin eu este kebabul. Acesta este făcut din carne tocată de vită sau de oaie ori amestec, însă vă voi prezenta o rețetă delicioasă făcută din carne de vită”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.
„Carnea trebuie să aibă aproximativ 35% grăsime. Dar nu orice grăsime, ci cea din piept, din zona inimii. Aceasta este cea mai bună”, a explicat Joseph Hadad. „La un kilogram de carne cu grăsime, se pun patru linguri de pătrunjel tocat fin, două linguri de coriandru tocat fin și o ceapă și jumătate tocată și ea fin. Se mai adaugă 1,5 linguriță piper negru zdrobit și sare după gust. În plus, mie îmi mai place să adaug condimente marocane, precum amestecul ras-el-hanout sau, dacă nu aveți, puneți 0,5 linguriță de scorțișoară, 0,5 linguriță cardamom și 0,5 linguriță amestec de condimente baharat”, a spus Joseph Hadad.
„Sunt variante ale acestei rețete în care se adaugă la carne și ardei capia sau gras tocat foarte mărunt, dar mie nu îmi place pentru că ardeiul lasă un suc ce împiedică legarea cărnii”, a explicat chef Joseph Hadad.
Un secret pentru un kebab bun este să tocați carnea la cuțit, nu la mașină. „Însă îmi dau seama că, pentru acasă, acest lucru este destul de dificil pentru că îți trebuie cuțit special de tocat, cu lama circulară”, a spus el.
Carnea amestecată cu mirodeniile se lasă cel puțin jumătate de oră ca să se întrepătrundă aromele.
„Odată ce carnea s-a odihnit, poate fi pusă pe frigărui. Eu, însă, pentru un gust deosebit prefer să o pun pe fire de praz subțiri sau pe bețe de scorțișoară, însă pe praz, care se gătește și el în timpul coacerii și poate fi mâncat odată cu kebabul, este și mai bun”, a explicat Joseph Hadad pe blogul lui.
Se servește cu sos de tahini, cu ceapă și roșii, preferabil puse și ele pe grătar.
Citește și: Irina Loghin, secrete de dietă: Să vă intre în cap, scumpe doamne
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui