Secretele care te vor ajuta să ștergi câțiva ani de pe piele. Ce se întâmplă dacă bei un pahar de vin roșu. Recomandările unui specialist / video
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 05 aug 2022, 16:36
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Specialistul Ioana Marinescu are câteva recomandări pentru o piele mai frumoasă și sănătoasă.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a oferit, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, informații esențiale despre cum să prevenim deteriorarea, „lăsarea” pielii.

„Pentru a preveni, trebuie să facem constant scruburi. Ele stimulează foarte tare colageneza. (...) Recomand un scrub atât pe corp, cât și pe față, de două ori pe săptămână, în mod firesc, de-a lungul vieții”, a precizat Ioana Marinescu, adăugând: „Să facem scrub insistând pe zona genunchilor, zona brațelor. Pe față, trebuie adaptat tipului de ten, dar de două ori pe săptămână!”

„Hrană verde, hrană cât mai puțin procesată, hidratare, cât mai puțin alcool, dar să nu uităm că un pahar de vin roșu, de exemplu, poate să ne furnizeze foarte mulți antioxidanți”, a spus Ioana Marinescu.

„Pentru corp, ar trebui să folosim produse care să aibă foarte multe calități anti-aging, pentru că, în general, pe corp folosim produse împotriva celulitei, pentru vergeturi. Din punctul meu de vedere, este foarte important să folosim o cremă antirid de corp, care să aibă în compoziție polipeptide. Ele sunt niște molecule extrem de potente în stoparea trecerii timpului”, a spus Ioana Marinescu, adăugând: „Deci, pentru corp aș merge pe creme antirid, creme dedicate corpului cu puternic efect de lifting. De asemenea, uleiuri! Ele trebuie să fie în rutina noastră de corp și de față. Când pielea este hrănită și are elasticitate, cu siguranță, densitatea ei o să descrească mult mai greu!”

 

Pastila de frumusețe: Lifting fără bisturiu

Citește și...

Produsul ce trebuie aplicat 365 de zile pe an, chiar și atunci când e frig. Tenul tău îți va mulțumi peste ani

Ioana Marinescu are câteva recomandări cu privire la produse esențiale în lupta cu petele inestetice.

„Sunt câteva ingrediente esențiale pe care recomand să le folosim în cazul în care dorim să estompăm petele pigmentare sau să le facem să nu apară. A preveni este mult mai important decât a remedia ulterior. Cu siguranță, e mai ușor. Protecția solară este foarte importantă, trebuie aplicată 365 de zile pe an, chiar dacă este frig! Dacă tenul este predispus, ne putem hiperpigmenta și iarna. Se poate întâmpla și de la lumina de neon. 

Câteva ingrediente care ar trebui să fie în rutina noastră: produsele pe bază de vitamina C, care ajută la luminozitatea tenului. Vitamina C este un antioxidant extrem de intens și interesant. Antioxidanții sunt prima armă cu care luptăm împotriva fotopigmentării. Acidul feluric, un alt antioxidant excepțional, care, într-o concentrație de 2 la sută, poate să lumineze tenul și să elimine hiperpigmentarea. Acesta nu ar trebui să lipsească, dacă dorim elasticitatea tenului, luminozitatea”, a spus Ioana Marinescu.

„Un alt ingredient demn de menționat este acidul azelaic, cunoscut ca fiind senzațional pentru depigmentare. Noi avem o formulă de acid azelaic combinat cu arbutin, un ingredient care ajută la luminozitate și depigmentare în proporții foarte mari”, a explicat Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?