Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni efectuează o vizită de lucru în Italia
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Facebook Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Sursa foto Facebook Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni efectuează o vizită de lucru în Italia. La întrevedere au mai participat reprezentanți ai Ambasadei României la Roma.

Prima parte a vizitei delegației DRP în Republica Italiană din această perioadă a vizat comunitatea românească din Italia și cooperarea instituțională care au reprezentat principalele teme discutate în cadrul întrevederii pe care secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a avut-o cu Giorgio Silli, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din Italia.

Având în vedere numărul semnificativ de români stabiliți pe teritoriul italian (conform datelor statistice oferite de către Institutul Național de Statistică din Italia, la 01.01.2020, numărul total de cetățeni români rezidenți se ridică la aproximativ 1.200.000), în cadrul întrevederii, s-a mai discutat despre implementarea unor politici publice destinate diasporei, cooperarea în derularea de activități și proiecte comune care au ca scop principal promovarea imaginii României în afara granițelor, dar și despre organizarea sistemelor electorale din România și din Italia.

̎Îmi exprim recunoștința pentru facilitarea integrării comunității românești în statul italian din punct de vedere social, cultural și economic cât și pentru cooperarea din cadrul parteneriatului strategic pe care țara noastră îl dezvoltă constant cu statul italian ̎, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Cu acest prilej, a fost confirmat gradul excelent de integrare a comunității române din Italia și contribuția acesteia la dezvoltarea societății-gazdă. La întrevedere au mai participat reprezentanți ai Ambasadei României la Roma.

Vizita de lucru continuă cu participarea delegației DRP la Ședința ordinară a Congresului și a Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și cu o întrevedere cu reprezentanții mediului asociativ românesc din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel