Secretarul american al Apărării susține că Occidentul ar trebui să livreze mai multe arme Ucrainei. "Moment-cheie pe câmpul de luptă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Secretarul american al apărării susține că Occidentul ar trebui să livreze mai multe arme Ucrainei. "Moment-cheie pe câmpul de luptă" / Foto: Pixabay, de ThePixelman
Secretarul american al apărării susține că Occidentul ar trebui să livreze mai multe arme Ucrainei. "Moment-cheie pe câmpul de luptă" / Foto: Pixabay, de ThePixelman
Lloyd Austin, secretarul american al apărării, susține că Occidentul ar trebui să-și intensifice livrările de arme către Ucraina.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a îndemnat miercuri ţările occidentale să-şi intensifice livrările de arme către Ucraina, pentru a-i permite să se apere în faţa invaziei ruse, informează Agerpres, citând AFP.

"Ucraina se confruntă cu un moment-cheie pe câmpul de luptă. Prin urmare, trebuie să ne sporim eforturile pentru ca ea să se poată apăra", a declarat Lloyd Austin în timpul unei reuniuni la sediul NATO a ţărilor din "grupul de contact" înfiinţat de SUA pentru a ajuta Ucraina.

Ucraina a cerut deja mai multe arme



Ministerul ucrainean al Apărării a exprimat marţi seară regretul că Ucraina nu a primit decât aproximativ 10% din armele pe care le-a cerut partenerilor săi occidentali să i le furnizeze pentru a lupta împotriva armatei ruse pe teren, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski a îndemnat Occidentul, într-o videoconferinţă cu jurnalişti danezi, să trimită mai multe arme şi echipamente militare mai repede, deoarece ruşii au de 10, 100 de ori mai mult.

Rusia a anunţat miercuri că a distrus cu tiruri de rachete de croazieră un depozit de arme livrate de ţările NATO în vestul Ucrainei. Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Medvedev, o nouă amenințare cinică: Cine a spus că Ucraina va mai exista pe hartă peste doi ani?

Fostul președinte rus și actualul președinte al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a explodat cu o nouă declarație privind genocidul ucrainenilor și a pus sub semnul întrebării existența Ucrainei pe harta lumii în doi ani.

„Am văzut un mesaj că Ucraina dorește să primească gaze naturale lichefiate de la „proprietarii” săi de peste mări cu plata pentru livrare în doi ani. Altfel, va îngheța în iarna ce urmează. Există o singură întrebare. Cine a spus că Ucraina va exista pe harta lumii peste doi ani? Deși americanilor nu le pasă - au investit atât de mult în proiectul „anti-Rusia”, încât restul este doar un lucru mic pentru ei“, a scris Medvedev pe canalul său Telegram, conform tsn.ua. Vezi mai mult AICI.

Rusia, amenințări la adresa Occidentului. Spun că Europa "va dispărea" într-o apocalipsă nucleară, dacă va da rachete Ucrainei

În plus, Rusia amenință că Europa "va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă Occidentul va livra rachete Ucrainei, scrie Daily Mail. Mesajul a fost lansat de Viacheslav Volodin, șeful Dumei de Stat, care a atacat după ce fostul ministru de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski a spus că aliații occidentali ar putea trimite mai multe arme Kievului pentru a se apăra de invadatorii ruși. În plus, Sikorski a susținut că Vladimir Putin a încălcat Memorandumul de la Budapesta privind asigurările de securitate din 1994, care justifică livrarea occidentală de arme nucleare.

Sikorski a spus, pentru postul de televiziune ucrainean Espreso TV, că armele i-ar "oferi Ucrainei oportunitatea de a își apăra independența”, în contextul în care Ucraina a renunțat la toate armele sale nucleare de la căderea Uniunii Sovietice prin Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare.

Viacheslav Volodin s-a arătat revoltat și a comentat declarațiile lui Radoslaw Sikorski.

„Cu asemenea reprezentanți, europenii vor avea probleme mult mai serioase decât acelea pe care le-au avut în ultima vreme: refugiați, inflație record, criză energetică.”, a spus acesta.

„Sikorski provoacă un conflict nuclear în centrul Europei. Nu se gândește nici la viitorul Ucrainei, nici la viitorul Poloniei. În cazul în care sugestiile sale vor fi îndeplinite, aceste țări vor înceta să existe, precum și Europa,” a spus Volodin. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel