Secretarii de stat USR-PLUS, demişi de Cîţu. Decizia a apărut în Monitorul Oficial
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Secretarii de stat USR-PLUS, demişi de Cîţu. Decizia a apărut în Monitorul Oficial
Secretarii de stat USR-PLUS, demişi de Cîţu. Decizia a apărut în Monitorul Oficial
Deciziile premierului Florin Cîţu privind eliberarea din funcţie a secretarilor de stat din partea USR PLUS au fost publicate, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Deciziile vizează eliberarea din funcţie a 26 de persoane având funcţia sau rangul de secretar de stat sau subsecretar de stat.

Dintre cei eliberaţi din funcţie, 21 activau în cadrul ministerelor, unul la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unul la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna. scrie Agerpres.

Deciziile privind eliberarea din funcţie intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial nPremierul Florin Cîţu a declarat miercuri că "în această seară" îi va demite pe secretarii de stat USR PLUS.

"Vă spun care este frica mea: în momentul în care ai negociat cu AUR şi cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu ştiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD", a spus Florin Cîţu la Digi24.

Cioloș, mesaj pentru secretarii de stat demiși de Cîțu: Am trăit și eu frustrarea voastră, în 2016

Dacian Ciolos, unul dintre liderii partidului plecat din Guvernul Cîțu, le-a transmis un mesaj colegilor demiși de prim-ministru:

„Aș vrea să le transmit câteva gânduri colegilor din administrație care au fost sau vor fi demiși de premierul Cîțu în aceste ore.

Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi. Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru.

Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor.

Credința mea este că nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauză de guvernare și voi veți face ce ați început cu profesionalism. Vă mulțumesc și sper să vă revăd la lucru cât mai repede în aceeași coaliție, dar cu un alt premier.“, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Ludovic Orban: Dacă voi fi preşedintele PNL după Congres, refac coaliţia în 48 de ore

Ludovic Orban susține că în scurt timp ar putea să aducă la masa discuţiilor toate formaţiunile din coaliţie. „Dacă câştig Congresul PNL, refac Coaliţia în maximum 48 de ore.”, a declarat Ludovic Orban la B1 TV.

"Problema esenţială este că avem o criză guvernamentală şi o criză politică. Niciuna din aceste mari probleme nu poate fi rezolvată fără să existe un Guvern stabil, un Guvern care să beneficieze de majoritate în Parlament, o majoritate clară, transparentă şi o majoritate care să fie formată din partide onorabile, care într-adevăr să aibă capacitatea să implementeze un program de guvernare care să răspundă la toate aceste provocări şi mai ales să facă marile reforme.", a spus Orban. CITEȘTE CONTINUAREA AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel