Secretar de stat în MS, după anunțul OMS despre coronavirus. Ce se întâmplă în România
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Ministerul Sănătății păstrează măsurile adoptate până în prezent împotriva coronavirusului.

„Această alertă înseamnă că OMS recomandă tuturor statelor membre să adopte măsuri care diminuează posibilitatea intrării într-o țară a unei persoane care a fost infectată cu coronavirus. Dar dacă, totuși, acest lucru s-a întâmplat, persoana respectivă să ia măsuri să limiteze răspândirea. Sunt elemente importante care sunt prevăzute în OMS", a declarat, pentru Mediafax, Nelu Tătar, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit reprezentantului Ministerului, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat virusul din China urgență la nivel global, România păstrează măsurile pe care le-a adoptat inițial.

„Rămân aceleași măsuri luate de la început (pentru coronavirus, n.r.). Noi nu avem niciun caz confirmat, am verificat procedurile prin cazurile care s-au prezentat și la Cluj și la București în aeroport și am văzut că funcționează. Avem cele 5 centre - Timișoara, Cluj. București și Târgu Mureș. Pregătim acum și Iași. (...) „Matei Balș" va primi primele 10 cazuri, în care refacem sau reașezăm procedurile în funcție de virulența coronavirusului", a mai spus Nelu Tătar.

În România nu este niciun caz confirmat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel